José Moutinho har en egen evne til å havne i trøbbel med dommerne, på grunn av sitt voldsomme temperament. Kan det være med å ødelegge for Manchester United, når han må sone flere kampers karantene på tribunen?

Lest? En sensasjon

For det er hevet over enhver tvil at portugiserens korte lunte, har også vært med på å skaffe ham en unik posisjon, som en av verdens beste fotball-managere – for de aller beste klubbene i verden. Kanskje er det hans lynne og personlighet som er med på å gjøre ham til en manager som går over grensene, for å vinne? Vi vet at Mourinho velger å være kontroversiell – for å ta mye av støyen vekk fra spillergruppa.

[poll id=»56″]

 

Manchester United har ikke begynt en sesong så ofte, mye bedre enn denne, og Mourinho ligger á poeng med erkerival Pep Guardiola og Manchester City, som ser veldig gode ut for tiden. De lyseblå fra Manchester scorer masse mål i hver kamp og slo Stoke med 4-0 på bortebane.

Manchester United vil sloss om de gjeveste trofeene, både i ligaen og i Champions League, og de lærde strides om Mourinhos menn er gode nok. Romelu Lukaku scorer på bestilling og ble matchvinner mot Southampton, men mot slutten av bortekampen ble altså José Mourinho sendt på tribunen for å ha for mye å mene om dommer Craig Pawsons avgjørelser.

Dette er noe mange har sett før. Mourinho greier ikke å holde kjeft når det begynner å brenne på dass, han går over lik eller provoserer dommerne. Ubevisst, eller nøye kalkulert for å kjøpe seg tid?

Kampene kommer tett som hagl på høsten. Nå er det ny runde i Champions League, der United møter CSKA Moskva borte og Crystal Palace, hjemme i serien. Manchester City møter Shakhtar Donetsk i den gjeveste Europaligaen og Chelsea hjemme i serien.

Lest? Klopp og Liverpool i blindgate?

Skal man være best, spiller det liten rolle hvem man møter, man skal helst vinne så ofte som mulig. Alt tyder på at mye skal stå mellom de to lagene fra Manchester, samt Chelsea, som kommer halsende rett bak på tebellen.

Pep Guardiola har vært, og er engasjert, ivrig og gestikulerende på sidelinjen, slik vi kjenner Antonio Conte i Chelsea, men sjelden rasende og villsint på dommeren – slik vi så ofte har sett José Mourinho. Dommerne kjenner disse managerne godt, og slår ned på deres misnøye ganske raskt. Nettopp derfor er det et tankekors, og smått utrolig at en så erfaren fotballfyr som Mourinho gjør den samme tabben, igjen og igjen.

Eller er det planlagt og bevisst?

 

Vargas

Tags: akilles, Antonio Conte, Chelsea, José Mourinho, Manchester City, Manchester United, Pep Guardiola, temperament

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Turfolket!

Hva er det med Nordmenn og tur? Ut på tur, aldri sur, er så typisk norsk at det burde ha...

Cougar -modne kvinner tenner deg …

En Cougar er en kvinne som er moden, har erfaring og er eldre enn sin partner. Ikke som en MILF,...

Lukk