Den samlede allierte styrken har brukt tonnevis med bomber og granater, i mange måneder-  for å prøve å få has på Libyas forhatte diktator, uten å lykkes.

– Derfor ble det sendt ut en internasjonal etterlysning på Gadafi og hans sønn. Siden de ikke har klart å drepe så får de heller snu på strategien, og sender ut arrestordre. Om han ikke lar seg drepe så er det ikke så sikkert at han lar seg arrestere heller er min umiddelbare tanke.

Domstolen ber derfor om at Gaddafi og hans to nære medarbeidere blir arrestert for å kunne stilles for retten. Hensikten er også å unngå at de ødelegger bevis og at de fortsetter å begå forbrytelser, skriver NTB.


En av de siste diktatorer som nekter å gå av Libyas Muammar Gadafi Foto: TV2.no

 

Norske fly har vært svært delaktig i det til nå mislykkede forsøke på å styrte den sittende despoten. Og det norske forsvaret bruker mer penger enn noen gang.

Utgiftene til ammunisjon er ikke tatt med i regjeringens kostnadsoverslag. De seks norske flyene benytter seg av fire ulike bombetyper: GBU-12, GBU-38, GBU-31 og BLU-109. De største er på ett tonn og styres med GPS-systemer.

Disse koster mellom 100.000 og 200.000 kroner per stykk. Dermed har norske styrker etter tre måneder sluppet bomber for 150–200 millioner kroner over Libya.

Det er 100 dager siden NATO-bombingen i Libya begynte. Mandag kom det meldinger om ny eksplosjoner i Tripoli.
To kraftige eksplosjoner kunne mandag morgen kjennes på et hotell i Tripoli der flere utenlandske journalister, melder nyhetsbyrået AP.

Det må være direkte flaut for de militære lederne som styrer de allierte styrkene som har bombet non- stop i mer enn tre måneder uten å lykkes med å eliminere den meget hardføre diktatoren som har sagt at han er villig til å dø får sitt land.

Men det går nok mot slutten, det er ikke flere hull å krype ned i for massemorderen, og det er kun snakk om dager før han blir tatt nå. Hele operasjonen har tatt  lengre tid enn de allierte har sett for seg.

Nå gjøres alt for å spare fler sivile liv. Libyas utenriksminister og to andre ministre er i Tunisia der de er i forhandlinger med «utenlandske parter», melder det statlige tunisiske nyhetsbyrået TAP.

Bør alt gjøres for å jakte på å eliminere verdens resterende diktatorer med det samme?

Syria neste?


Vargas

 

Kilde

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/libya/artikkel.php?artid=10087912

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fotballfrue innrømmer spiseforstyrrelser

Norges mest leste blogger innrømmer på egen blogg http://fotballfrue.no/ at hun i en liten periode i livet ikke tok til seg...

Lukk