Om du er tone-døv eller av en eller annen grunn innbiller deg selv at du ikke liker musikk, så tror jeg ikke på deg. Får du høre den musikken du hater minst, i den rette settingen til riktig tid, så vedder jeg på at du liker det. 

Noen må ha musikk tilgjengelig veldig ofte. Når de trener, sykler, er på trikken, på vei til jobben, i bilen eller bare sitter foran PC´n.

– Mange sitter med propp i øret hele døgnet, og glemmer nesten å ta den ut når de legger seg for kvelden. Andre har en så lidenskapelig forhold til sin plate eller CD samling at partneren kommer offisielt i andre rekke. Kjenner du deg igjen?

Musikk kan få deg til å gråte, får deg i feststemning, eller gjøre deg rørt og sentimental. Musikk er et verktøy som spiller fiolin på ditt sentralnervesystem. Det gjør noe med deg. Med sjelen din.

Nå er musikk mer tilgjengelig enn noen gang.

– Det er som underholdning på TV, spillelistene ligger på Internett, du kan laste ned det du måtte synes er fornuftig å ha i dine helt spesielle spillelister. Aldri har det eksistert så mange radiokanaler som leverer alle typer sjangere nesten hele døgnet.

Ser du for deg et liv helt uten musikk?

Da hadde du sikkert gått på veggen før eller siden. Musikk er lidenskap, musikk er rytme, musikk er   livsstil. Du klarer deg ikke uten, du må bare bryte sammen og innrømme det med det samme.

Selv er jeg musikk-elsker, men er alt etende. Ingen type musikk er for sært bortsett fra den helt nyeste samtidsmusikken. Den får jeg ikke noe særlig smell på må jeg innrømme.

Musikk er også en av de helt store industriene i verden. Ikke den største. Det er for mye narko, våpen og porno i verdens-industrien til det. Musikk er dog av internasjonalt format. Uansett språk skjønner man musikkens rytme, musikkens språk er global.

Stemningen, tidspunktet og omstendighetene bestemmer hvilken type musikk du spiller.

Det er ikke naturlig å sette på funky disco rytmer på mandag kl 0700. Det passer kanskje best på fredag kl 1400 når det nærmer seg helgen.

På mandag kl 0700 passer det med Kari Bremnes f eks. Vel ikke kl 0700, men kl 0900 da, når du har vasket snerken ut av de smale øynene dine.  Har du hørt denne fantastiske låta her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W6FtEmBA_YI[/youtube]

Mange millioner “Belibers” elsker Justin Bieber- helt sikkert ikke bare for musikken. Allikevel gjør hans popularitet så mye for Justins karriere at han er blant verdens største artister. Hvor langt han rekker er bare opp til han selv.

Musikk er viktig i folks liv, langt viktigere enn de selv er klar over i mange tilfeller. Jeg kjøpte DVDen av ADELE fra 2011, den konserten som fortsatt mange snakker om, den i Royal Albert “fucking” Hall som som Adele selv så treffende uttaler det fra scene i London.

– Den treffer meg midt i mellomgulvet og jeg gråter like godt mine modige tårer sammen med den britiske stjernen, da hun så vidt klarer å gjennomføre allerede legendariske “Someone Like You” fra albumet “21”, muligens tidenes beste kjærlighetssorg låt. Hørt av 255 millioner mennesker via YouTube.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=45A6R9L7T04[/youtube]

– TV2 sin eventyrlige suksess, “Hver gang vi møtes” gjorde også uslettelig inntrykk. Spesielt sesong to gikk rett inn på sentralnervesystemet og ble der. Hovedsaklig fordi at mange, ja alle av deltagerne er av mine aller største helter. Jeg har fulgt de yngste, Lene Marlin, Kurt Nilsen og Marion Ravn siden de startet sine karrièrer.

Mennesker som betyr så mye rent musikalsk føler man at man kjenner. Da blir det sårt, godt og nært å få de så tett og under huden som man gjør i denne fantastiske musikalske “orgien”.

Musikk er medisin og burde selvsagt ha vært å få i passe doser på blå resept. Det ville ha gjort millioner av mennesker friske både fysisk og psykisk.

Om du vil gi oss et lite hint om hva som er din favorittmusikk eller favoritt låt, så er det bare å slenge det inn i kommentarfeltet. Du kan i det minste innrømme at musikk er en viktig del i ditt liv også?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du tenner på kvinner, men er ikke lesbisk- på tide å gjøre fantasi til virkelighet?

Du ser på deg som friseksuell eller til og med straight. Allikevel går du med denne mørke våte drømmen om å lidenskapelig sex...

Lukk