For mye reklame på Nettavisen.no? Selvsagt bør nettavisene ha reklame på sine nettsider, det er der mye av omsettingen og derav inntektene ligger. Men kan det bli for mye av det gode?

– De fleste papiraviser får som kjent store summer i subsidier fra staten, de selvstendige Nettavisene må klare seg med egen hjelp, da er det lett å forstå å at de har en del annonser på sine sider. Konkurransen mellom avisene, både på papir og på nett har aldri vært større.

Men er ikke dette i meste laget?

Fra nyttår 2015 fikk populære Nettavisen.no ny drakt. Et smalere tema, som gir plass til enda mer reklameinntekter. Er det ok synes du, eller kan det bli for voldsom? Det er liten tvil om at endringen er gjort bevisst for å gjøre plass til flere annonser.

Reklame er veldig viktig, derfor har også denne bloggen noen annonser, men det er antallet annonser vi vil til livs.

For mye reklame på Nettavisen.no?

Så vidt vi vet, er det for tiden, A-media og HMO Egmont som eier Nettavisen.no, med meget dyktige, Gunnar Stavrum som redaktør, tidligere var det TV2, i framtiden vil det kanskje være, Aller Media, som er den største aktøren i denne bransjen. De vil kanskje forlange enda litt mer reklame for å øke omsettingen.

For mye reklame på Nettavisen.no?

– Hvor langt skal aktører få lov til å gå mht reklame som kan være til irritasjon for leserne? Vi har tatt en telling på antall annonser på hovedsiden til Nettavisen, søndag 1. februar. Vi fant intet mindre enn 37 store og små annonser fra start til slutt på hovedsiden.

Problemet med for mange annonser, er for leserne som lett kan klikke seg inn på det som ser ut til å være en nyhetssak, men som er en ren reklame annonse for et eller annet produkt. Det er ikke greit. Alle annonser og reklamer skal merkes som nettopp det, men blir det alt for mange, vil man «gå seg vil» til slutt.

Når man legger til grunn at samme avis har et tjuetalls tobbloggere via sine egne blogglister, Blogg.no og Blogglisten.no, som også drar inn noen millioner kroner i annonseinntekter, kan det kanskje bli i meste laget?

Synes du det er akseptabelt, eller burde Nettavisen.no ha moderert annonseringen noe?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen-eventyret fortsetter, send inn din søknad nå!

Skal du være med i kampen for tilværelsen, og i kampen om å vinne bil og hytte, heder, ære og...

Nakne kvinner tenner menn, halvnakne tenner mer…

Nakne kvinner tenner menn, halvnakne tenner mer. Sexy kvinner har tirret menn gjennom hundrevis av år. Men det er kun...

Lukk