Nå bør du være på vakt – mange er ute etter dine verdier! Om det er svindel i form av nett-dating, via mail eller rent tyveri avhenger litt hvor du ferdes. Mange tusen nordmenn blir svindlet for millioner av kroner hvert år. Dessverre blir disse svindlerne sjeldent tatt. 

En henvendelse via e-post, best kjent som mail – kan f.eks se slik ut, mottatt for kort tid siden:

Jeg er Sir Jim Edward, Esq, jeg er en advokat til sent Engr.Alex Øyvind, som bodde her med sin familie før i 2003, når Engr. Alex Øyvind og familie døde i en flyulykke ulykken som drepte 135 mennesker For mer informasjon klikk Nedenfor hjemmeside
 
Min avdøde klient var en borger av landet som hadde familien navn. Jeg kontakter deg med en viktig sak om hans arv i en bank her.
 
Siden 2003, sent klient og hans familie døde, gjorde jeg flere forsøk på å finne noen av hans utvidede familie, men inntil nå har jeg ikke vært suksess. Jeg fikk kontakt din i dag gjennom et etternavn genealogiske søke jeg gjennomførte i dag. Late clientx gjort fast innskudd på $ 9,600,000 med en bank her.
 
Som et resultat av hans altfor tidlige død, har den faste depositumskonto vært sovende siden innskuddet modnet for tilbaketrekking, Due mangel på tilknytning til hans utvidede familie, ingen har vært tilgjengelig til å stå som arving til å kreve arven med banken.
 
Gitt din familie navn og nasjonalitet knyttet til sent klient, jeg kontakter deg som hans mulige forhold, søker etter umiddelbar samtykke til å presentere deg til banken som arving for kravet av arven. Din umiddelbar respons er svært viktig fordi banken
er tenkt å konfiskere Term innskudd konto så komme tilbake til meg så snart som mulig.
 
Hilsen,
Sir Jim Edward, Esq.
Forretningsadvokat.
Cyber crime
Angus Kingston via Compfight
 
@

Svindel fra ende til annen, og sendes ut til tusenvis av naive nordmenn. Biter en person på en slik henvendelse er det verdt bryderiet for den som utfører den. Ikke tro et ord på at noen har donert så mye som en drue til noen andre, uten å ha en skult agenda.

Nå bør du være på vakt – mange er ute etter dine verdier!
@
Dessverre er mange nordmenn håpløs naive. Enten det er via jakten på evig lykke, savn etter en kjæreste eller via andre som framstår som troverdig, men er noe helt annet.
@
Uansett hva folk du møter, enten ansikt til ansikt, på jobb, ute på byen, blant ukjente eller kjente eller via internett – så tenk selv. Ikke tro på alt du hører eller leser. Dine, mine og andre nordmenns verdier er av stor interesse for svært mange.
@
Din inntekt kan brødfø en hel afrikansk familie i mange måneder, nettopp derfor er det fra det afrikanske kontinent mange nordmenn blir svindlet fra. Og da ofte via internett. Dessverre.
@
Enten vi e-poster som her er vist, eller via lignende brev og henvendelser.
Ikke tro et ord på det som står der, og ikke la deg være et lett bytte for kyniske kriminelle.
 
@
Del gjerne denne advarselen med andre du tror kan være naiv nok til å bli lurt. Vi nordmenn har en tendens til å ville tro det beste om de fleste. det kan bli en skjebnesvanger holdning. Å se på alle du møter som en potensiell kjeltring, kan gjøre deg en smule paranoid, men bedre føre vare enn etter snar.
 
 
Vargas
 
PS: admin for denne bloggen har skrevet krimromanen “Mildred” og det er faktisk sant. Den kan kjøpes her!
 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mourinhos mareritt starter med vrakingen av Eva

Mourinhos mareritt starter med vrakingen av Eva. Smellvakre, Eva Carneiro (41) Chelseas lege velger nå å saksøke sin tidligere sjef,...

Lukk