Pass på dine rettigheter, og vær prisbevisst, gjør du de riktige valgene med de riktige kjøpene så er det mye penger å spare-

Nedsatte priser og supersalg virker forlokkende, men ikke kjøp deg blakk, og vær klar over rettighetene dine.

Ellen Dokk-Holm, forbrukerøkonom i Postbanken, råder deg til å planlegge hva du trenger før du legger ut på shoppingtur.

– Vær realistisk og sett opp en liste på forhånd over hva du skal ha. Ofte kjøper man ting man ikke trenger bare fordi det er billig. Fretex viser et godt eksempel på dette med klær som fortsatt har prislappen hengende på, påpeker hun.

– Om du planlegger å pusse opp om noen år, er det smart å handle møbler og interiør på sesongsalg. Jeg vet om noen som kjøpte nye baderomsmøbler og utstyr to år før badet skulle pusses opp. Det sparte de mye på, eksemplifiserer hun.

En slik handling forutsetter at du må ta i bruk garasjen, boden eller annet til oppbevaring. Har du ikke denne muligheten, eller mangler finansieringsmidler, lønner det seg ikke.

– Ikke benytt kredittkortet eller ta opp lån for å finansiere salgsvarer. Aldri handle noe som du ikke har råd til, lyder beskjeden.

Men, det er viktig å utnytte systemene. Mange butikk kjeder opererer med 9 mnd betalingsutsettelse. Greier du å holde deg innenfor tidsrammen må du kun ut med 425 kr i et gebyr.

Men det kan være en smart måte å handle på. Men det er viktig å betale alt innen 9 mnd. Ellers begynner det å løpe svært dyre renter. Greier du å betale eller legge unna en sum pr måned så blir det ikke så tungt å betale etter 9 mndr.

Og det er faktisk lov å prute… 

Kilde NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Marc Jacobs har skjønt det!

  Endelig  en designer som vil satse på frodige damer- HURRA! Jeg vet ikke hvor mange saker jeg har skrevet...

Du har plikt til å bry deg

  Gutten hadde ennå ikke hatt sin første fødselsdag da han kom til legevakten med brukket overarm. Moren forklarte at...

Lukk