Får du en bedre jul om alt er på stell, og så perfekt som mulig før jul? Vel, det er nok dessverre mange som er sånn. Som bare må ha det slik de er vant til. Julen handler jo først og fremst om tradisjoner. 

– Jeg er helt sikker på at det blir jul hjemme hos deg om du senker skuldrene to hakk. Bak to slag, så kjøper du et par så holder det med kaker. Det meste blir ikke spist allikevel, dessuten så skal det spises så mye annet i løpet av julen at kakene ofte blir liggende. Det er heller ikke sikkert du får tak i smør heller.

Foto: fava.no

Julegaver viktig. Men det må ikke være ti til hver. Kjøp heller en gave, som koster litt mer, og som du vet vedkommende har bruk for.

Rengjøring hører selvsagt med til juleforberedelsene. Et julepyntet hun skal selvsagt være rent. Allikevel trenger du ikke å vaske skap, gulv, vegger og alle bad for det. Begynn i tide, gå over badet før så sent som mulig. Bruk grønnsåpe i entré-en så førsteinntrykket er at det lukter rent. Bruk fiberkluter og mopp på parketten. Ikke vann.

Hvis du skulle velge å ha gjester på julaften, så la disse bidra med litt hver seg, så du slipper å være bare kokk. Du skal ha det hyggelig med familien du også. Hvis en kan koke poteter som taes med, kan en annen gjest stå for desserten. Det er flere kasseroller og tid spart for verten.

Ikke glem at julen skal være hyggelig for alle.

Det blir den kun om alle har tid til hverandre. Det får man om man gjør ting i riktig rekkefølge og dropper noe av det som ikke er fullt så viktig. Som feks å løpe rundt i overfylte kjøpesenter, stå på kjøkkenet å lage for mange retter og i vaskebøtta etter at ungene er i seng.

Sett deg ned med en kopp gløgg, skriv opp hva som står igjen, stryk det minst viktigste, og sørg for at du har det du trenger til middagen, så kommer julen av seg selv den. Helt sikkert.

La heller julen bli hyggelig. I stedet for tom lommebok og hjerteflimmer.

God Jul.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Disse blir styrtrike på julehandelen

  HERCULES Det er ikke alltid en person som står bak en butikk, en kjede eller en forretning. Det er...

Det er typisk norsk å være best!

  Norge er best i det meste selv om det alltid er rom for forbedringer. Det er sjeldent smart å hvile på laurbærene.  Det...

Lukk