Nå jakter mange på pengene dine. Rema 1000, Kiwi, Coop og Meny er dagligvarekjeder ønsker du skal fylle handlekurven hos dem, så ofte som mulig. Derfor vil det komme en stille priskrig de nærmeste dagene og fram til jul. Fordi du skal handle der ryktene forteller hvor det er “gratis” jule-relaterte varer.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Sverige

De typiske varene som senkes inn mot jul, er clementiner, surkål, gul brus, sennep, ketchup, marsipan og sylteagurk. Maten du spiser mye av i julehøytiden er et konkurranse-moment, for å trekke deg som kunde til butikken. Milliarder av kroner skal brukes i desember – da er du som kunde, viktigere enn noen gang.

Smekk fulle handlesenter over hele landet, Ola og Kari Nordmann er på jakt etter julegaver og annet.

Mat er selvsagt viktig hele tiden, alltid, for oss mennesker, men for mange nordmenn er julen et eneste langt etegilde. Da blir prisen sentral, gode tilbud kan gjøre at man sparer mye penger på kloke kjøp. Da må man kanskje ut av Norge for å få mye for pengene. Til Sverige, eksempelvis.

Les også: Spar mye penger på kloke kjøp

Kiloprisen på fersk ribbe i Sverige er 59,90 for tynnribbe, i Norge kommer du ikke under hundrelappen. Skal du ha smågodt, koster den 140 kr kiloen i Norge, mens i Sverige vil prisen ligge på 69,90 per kilo, inn mot jul.

Ost, kjøtt, melk, smør, noe frukt og alt som inneholder sukker er mye billigere i Sverige. Om du bruker snus, drikker øl, vin eller sprit, er det enda mer å hente. Du kan også fylle drivstoff når du først er over grensa, også den er litt rimeligere.

Svindel

Nå jakter mange på pengene dine. Ikke bare butikker, handlesenter og nettbutikker, men også kjeltringer.

Enten du er uforsiktig med passordene dine eller har lommeboka åpent, synlig og tilgjengelig. Det finnes mennesker som lever av å lure naive nordmenn, de blir rikere og rikere for hver deg som går. Nordmenn er lettlurte og lar pengene sitte løst, kanskje særlig inn mot jul.

Nå jakter mange på pengene dine

Er du riktig uheldig kan du risikere at noen får tak i fødselsnummeret ditt, kodebrikken din eller passet ditt. Da sitter du fort med kuken i klemme. Det er nemlig et sterkt økende samfunnsproblem, som i verste tilfelle, ødelegger livet til de det rammes.

Les også: Ikke prisstigningens skyld at du sliter

Identitetstyveri skjer selv de som er forsiktig med sine passord og ikke deler kodebrikken sin med andre. Alle som opplever id-tyveri, eller som mistenker noe kriminelt med egen ID, bør anmelde dette snarest til politiet.

Nordmenn blir svindlet for millioner av kroner hvert eneste år, det uhyggelige i dette er at summene blir større og ofrene flere. Du bør tenke safety first, også når det kommer til bruk av nett, netthandel, og kontantuttak.

Myndighetene

Myndighetene jakter deg ikke på samme måte som Rema 1000 og feige svindlere, men de ønsker at du betaler mye av lønna di i skatt og avgifter. Nå er det verre enn noen gang, dessverre. Skal du få en slutt på galskapen, bør du vite hva du stemmer ved neste Stortingsvalg. AP og SP vil sitte enda i knappe to år.

Tåkefyrsten Støre og hans kompanjong Vedum, som forsøker å le, og fleipe bort den største økonomiske krisen i moderne tid, blir gjort til latter. Ikke bare av sine politiske motstandere, folk flest, men også sine egne.

Snart er det duket for et politisk ragnarok i det politiske Norge. Støre bør snarlig utfordres som leder i AP.

Neste valg, da du bør være med å endre Norge til noe litt bedre, er i september 2025. Fram til da må vi leve med skyhøye avgifter, mye skatt og høyeste priser på drivstoff, strøm og mat, noen gang i Norge. Bruk stemmeretten din til å få vekk Støre og Vedum, som gjør at vanlige folk betaler seg ihjel.

Nå jakter mange på pengene dine, selv om myndighetene ikke tvinger deg inn på nettet eller i matbutikken, tar de en stor del av lønna di. Ordtaket, “vanlige folks tur” har smelt i ansiktet på statsminister Jonas Gahr Støre, nesten latterlig hardt.

Aldri før har vanlige folk som deg og oss betalt så mye – for så lite.

AP og SP gikk til valg på et ordtak som liksom skulle gi penger fra de rike, til de med lav normalinntekt.

Dette endte med så mange avgifter og tilleggsskatter at Kjell Inge Røkke og andre milliardærer flyttet til Sveits. De gadd ikke mer av Støre og Vedums avgifts-bonanza. Hvem kan klandre rikingene for det?

Vargas

Pin It on Pinterest