Telenor og DNB, de sikreste selskapene i Norge (ironi) skal i samarbeid med de som kan å utvikle apper til all verden, få deg til å betale med nettopp en app, når du kommer i kassa på din nærbutikk eller på taxi-free butikken på Rygge for den del.

APP= App er et program som du kan laste ned med en telefon/nettbrett med Android operativsystem eller en iPhone/iPad. Med app så får du enkelt tilgang til mobilbank, sammen med andre nyttige tjenester som for eksempel saldo og overføring, blant annet.

Nå er det snart ikke grenser for hva du kan gjør med nymotens mobiltelefon, best kjent som en smart-telefon. Den kan foreløpig ikke hente en øl til deg i kjøleskapet den kan heller ikke tørke deg bak. Foreløpig.

Utover det er det faktisk ikke grenser for hva du kan gjøre med en smart-telefon.

Skrive epost, sende MMS, sende sms osv har vært vanlig lenge. Men nå er det altså utarbeidet et system som gjør at du kan betale varer i butikken, via en APP fra din smart-telefon.

Den nye trådløse teknologien, foreløpig forbeholdt DNB kunder som i tillegg har Telenor som sin mobiloperatør, kalles NFC (near field communication). Man bruker et viritulet mobil-betalingskort som er kalt “Valyou.”

De to gigantselskapene jobber med å få med andre mobil-operatører og andre banker til å gå med på et omfattende samarbeid, nettopp for å få systemet opp å gå så knirkefritt som mulig, raskest mulig.

I følge Telenor og DNB vil flertallet av Norges befolkning bruke denne teknologien som betalingsmiddel allerede i 2020. Om det innen den tid er i stand til å hente øl til deg, og tørke deg bak, gjenstår å se.

En APP eller to, er altså framtiden, uansett om man vil eller ikke, så det er best du gjør deg kjent med hva det faktisk er, først som sist.

Kilde: Dagsavisen.no

Vargas

Foto: Flickr/ LW3

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gareth Bale Til Real Madrid!

Sommerens mest omtalte overgang i internasjonal fotball ser ut til å endelig få en ende. Tottenhams juvel Gareth Bale skal...

Lukk