Vinteren er over oss for fullt, men nå kommer også vinterkulda som uteble i hele desember. Temperaturer ned mot 20 minus også på Østlandet kan ventes i dagene som kommer. Er du forberedt på kulda?

–  Langtidsvarsel for Sør og Østlandet viser synkende temperaturer, Sørlandet vil også få mer snø, opp til en halv meter skal man tro og meteorologene. Ser man på hva som har kommet av regn i desember og så langt i januar, skal man ikke ha behov for å være meteorolog for å forstå at det kun er snakk om tid før det kommer. Da kan det også komme mye snø.

Kan man være forberedt på snø, vind og kulde? Selvsagt kan man det. Slik har det jo vært i dette fur-bitte landet i mange tusen år. Klart vi kan sørge for å være godt forberedt.  Passe på at bilen har gode dekk, nok frostveske, nok olje og i tillegg ha låsespray og isskrape liggende i bilen.

Man skal ta naturkreftene i Norge på alvor hele året, men på vinteren spesielt.

Når temperaturen synker til under minus ti grader så skal man passe på de minste barna. Er det vind kan det bli betydelig kaldere enn det termometret viser. Pass på ansiktet og hender og varme nok vintersko. Det skal ikke mye til for å bli forfrossen når man er ute i barnehagen f.eks.

Mange sliter med kulda, snøen, vei-forholdene og mørket. Er man riktig innstilt på at det er svært skiftende årstider i Norge, og derfor prøver å finne kloke og gode gjøremål ute som inne, vil man være bedre til sinns.

Det er vanskeligere og ferdes, men med riktig utstyr går det bra. Tenk på alle barn som har stor glede av snø og dermed gode ake forhold. Lysere og renere blir det også.

Vinteren starter med desember, så kalde januar som kommer med det nye året som gir håp om lysere tider etterhvert. Februar er den siste vinter måned, den er kortere og gir oss ofte enda litt mer snø.

– La livet ditt gå på skinner i vinter, ta deg et varmt bad, fyr opp i peisen, gjør det hjemmekoselig med masse levende lys og god atmosfære. Finn deg en god armkrok og nyt livet. Bare da setter du størst pris på den nye våren som helt sikkert kommer med strålende sol som tiner opp vinterbleke kropper.

Ikke la kulda ødelegge for deg, er du godt nok forberedt og kler deg fornuftig klarer du minusgradene som kommer i år også.

Foto: Flickr/ PlaneCrazy1967

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nakne tenåringer velger å vise seg på nett

Via forskjellige nettsider og via sosiale medier er det stadig flere unge tenåringer som velger å legge ut bilder av...

Etoo sender United ut av gullkampen i Premier League

Samuel Eto'o (32), engang verdens best betalte fotballspiller da han spilte for russiske Anzhi vet fortsatt hvor målet står. I den viktigste...

Lukk