Vinteren er allerede på plass flere steder i landet, men nå kommer snøen også til Østlandet, ifølge meteorologisk institutt.

Lest? Trene ute om vinteren?

Til og med langs kysten Østafjells, vil det komme opp mot 5 cm nedbør som snø. Mer enn nok til å skape kaos, kø og biler i grøfta. Er du vant til å reise kollektivt, regn med store forsinkelser de neste dagene, særlig i Oslo-regionen.

https://www.youtube.com/watch?v=C5hcB2KrOpc

 

 Foto: Wikimedia Commons

Nordpå har det både vært snø og kulde flere steder i flere uker allerede, men det blir ikke store overskrifter før Sør-Norge får snø og vintervær. Da går det som i fjor og året før der igjen. Kaos og masse ulykker, fordi noen ikke har skjønt poenget og har latt være å skifte til vinterdekk.

Lest? Adventskalenderen til henne

Tradisjonens tro, vinteren og plutselig snøfall kommer som julekvelden på kjerringa, i år som i fjor, nettopp slik den vil gjøre neste høst eller vinter også.

Hva er det med nordmenn og vintervær?

Vi klarer oss kanskje bedre enn amerikanere, som på sommerdekk forsøker å kjøre minst like fort på snø, som på tørre veier, men aller verst er kanskje russerne. Russerne kan ikke kjøre bil, særlig på vinterføre, enda landet er dekket av snø og kulde store deler av året. Om det kommer av at de kjører i fylla eller ikke kan trafikkreglene, vites ikke.

I følge Aftenposten, er det kun et lite lavtrykk som gir noe snø på sentrale Østland med Oslo, men altså nok til at det lager masse trøbbel på veiene, for bane og flytrafikk. Har du viktige reiser det neste døgnet, møt opp tidligere enn planlagt, lytt til erfarne fjellgeiter og grav deg ned i tide, om nødvendig.

Husk at snø og vinter ikke er farlig, men kvinner og menn bak rattet på kjøretøy med for stor hastighet, eller som kjører uansvarlig, og ikke etter forholdene slik de skal og bør.

The Winter Is Coming, enten du liker det eller ikke.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves – opprykk betyr åpent sjekkhefte

Styrtrike Fosun Group, de kinesiske eierne som investerte i Championship-klubben Wolverhampton Wanderers i fjor sommer, vil gi manager Nuno Espirito Santo...

Lukk