I hele Norden skal det nå bli rekord kalt. Sverige og Norge har allerede mange steder med mer enn minus 20 grader. Ellers i Europa, der de ikke er så vant til sprengkulde har det gått riktig galt for mange.

Kuldebølgen som feier over Europa har tatt livet av over hundre mennesker, og i Italia fryser togene fast. Meteorologer melder at denne uken blir den kaldeste Italia har opplevd på 27 år.

I Sverige skal det også være problemer på veiene med snø og is. Det rapporteres om mange ulykker og minst tre drept i trafikken det siste døgnet. I tillegg til ekstremkulden er det meldt om enda mer snø i store deler av Sverige.

 

Vinterkulde på Dokka (NRK)

Det er meldt mellom 25 til 30 minus grader gjennom helgen i Norrlan. I Oslo og Østlandsområdet kan det komme opp mot minus 20 grader kommende helg.

-Nå når det blir så sprengkalt, er det veldig viktig å kle på de minste barna nok klær. De fryser langt raskere enn voksne, og sier ikke alltid fra om de fryser. Bruk ull eller super undertøy, kulde krem og varme sko. La aldri ungene sove i vogn ute i slike temperaturer som nå, eller over 10 minus grader.

Det skal være gøy å være ute om vinteren, lite blir moro om man fryser. Kler man seg etter forholdene så kan man leke ute i sterk kulde. Det finnes ikke dårlig vær!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8qPo-Gqw1UA[/youtube]

Vargas

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14318508.ab#abArticleComments

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Denne dama er kåret til verdens mest sexy

  Hun er rødlig, hvit i huden og har en meget framtredene timeglass figur. Hun heter Christina Rene Hendricks, og...

Norges farligste fange skal intervjues av internasjonal presse

  Det er etter all sannsynlighet amerikanske CNN som skal intervju massemorderen etter 22. juli. CNN er verdens største nyhetskanal  med kontorer i...

Lukk