NÅ kommer vinteren til Sør-Norge! Om få dager vil det lave ned med snø over store deler av Østlandet. I tillegg er det meldt vind opp mot kuling styrke i tillegg. Da skal man ikke være noe rakettforsker for å forstå at vi står ovenfor årets første komplette trafikk kaos. Et kaos som vil gå utover vei, bane, båt og flytrafikk. 

– Beregn god tid om du skal reise litt lengre enn normalt fra torsdag 5. desember og de påfølgende dagene. Du vil garantert måtte stå i kø uansett hvor du skal. Så kan man sitte der å tenke over hvorfor det første snøfallet skaper det glade vannvidd hvert eneste år. Den første snøen kommer som julekvelden på kjerringa, som det heter i det gamle ordtaket.

Hvorfor gjør det det? Vi vet det er vinter, vi vet vi må kjøre etter forholdene, men slik er det jo resten av vinteren også. Det er når det kommer snø første gang kaoset er et faktum.

NÅ kommer vinteren til Sør-Norge!

NÅ kommer vinteren til Sør-Norge!

Kan man være forberedt på snø, vind og kulde? Selvsagt kan man det. Slik har det jo vært i dette fur-bitte landet i mange tusen år. Klart vi kan sørge for å være godt forberedt.  Passe på at bilen har gode dekk, nok frostveske, nok olje og i tillegg ha låsespray og isskrape liggende i bilen.

Man skal ta naturkreftene i Norge på alvor hele året, men på vinteren spesielt.

– Mange er på julebord og andre julefester i disse tider, der nytes det alkohol og man skal hjem en gang på morgenen. Er man ikke forberedt og godt nok kledd da, kan det bli den siste festen man gikk på. Flere mennesker fryser rett og slett ihjel om det er kuldegrader og vind. Spesielt hvis man er overstadig beruset og segner om utendørs, da ebber livet ut på minutter.

Ta de nødvendige forhåndsregler ved å avtale med venner eller familie om å bli hentet uansett hvor sent det blir. Eller sørg for å avtale med en drosje som henter deg på et bestemt klokkeslett for å unngå å stå ute å fryse mens du venter.

Vinteren har akkurat startet, enten vi vil det eller ei så blir fire kanskje fem måneder med kulde og snø. Det er opp til deg å gjøre det beste ut av det, slik at du får oppleve en ny vår. Når den tid kommer.

Foto: Flickr/ blmiers2

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvem bør kåres til årets spiller i verden?

Ballon d’Or er verdens gjeveste trofé for en enkelt spiller. Den gir deg tittelen verdens beste. Det står kun om tre...

Toppstuper ut av skapet- får ros over hele verden!

Toppstuper ut av skapet- får ros over hele verden! Den britiske topp-stuperen Tom Daley (19) har inntatt verdens overskrifter i...

Lukk