Nå kommer vinterkulda til Sør-Norge, har du ikke skiftet om til vinterdekk bør du gjøre det nå. Mange nordmenn, særlig barn, håper på en hvit jul. Det er det dessverre lenge siden vi har hatt i Norge, men muligheten er der – hvert år. Kanskje denne julen?

Table of Contents

Snø

Torsdag 2. desember kan det bli flere minusgrader og nedbør i Sør-Norge, det betyr ofte snø. Ifølge Windy.com, kan det faktisk bli så kaldt som minus 10 grader utover i desember i Sør-Norge. Som er litt kaldere enn normalt for vintermåneden. Som igjen kan bety snø.

Lest denne? Slik sparer du penger på strøm

Nordlendingene ler seg skakk over oss nordmenn som er livredd for litt snø og kulde. De elsker å le av oss som bor sør for Sinsen-kysset, fordi vi takler glatt føre, litt vind og kulde dårligere enn dem. Og de har selvsagt alt rett i det. Vi hadde slitt med en ekte og lang vinter nordpå, de fleste av oss, “Søringa”.

SMHI, den svenske metrologiske og hydrologiske institutt, gir oss en prognose på minus 6 grader i Oslo. 2. desember. 10-dagersvarslet for Østlandet gir oss minusgrader fra torsdag 25. november. Minus 1 fra fredag 26. desember, og snø fra lørdag 27. desember.

Nå kommer vinterkulda til Sør Norge – og du må skifte om til vinterdekk, om du har “glemt” det.

Nå kommer vinterkulda til Sør Norge

Dyr strøm

I Norge har vi de senere årene hatt milde vintre, en finere vår for så å få en regntung sommer. Særlig i Sør.

Får vi litt mer vinter med snø og kulde er det flere som innbiller seg en fin sommer også. Alt har en sammenheng, så også med været. Vi trenger lange, varme og fine somre her oppe langt mot nord, med litt nedbør innimellom.

Alt vi kan være helt trygge på når det kommer til været, er at det vil bli veldig mye mer av det. På godt og vondt.

Utfordringen vi har i sør Norge, er svært mye dyrere strøm, denne vinteren enn tidligere. Årsaken er komplisert, men stikkord som lite vind og nedbør, samt høyere strømpriser og gass i Europa. Og en dobling av CO2-prisen, gjør det dyrt å bruke strøm for oss “Søringa”.

Regjeringen har lovet å ta strømprisene på alvor og ta grep, men det har ikke blitt gjort stort. Som forventet. I januar og februar, som er kulde-månedene i Norge, kan temperaturen, også i Sør-Norge – komme ned mot 20 minusgrader. Da skal du være litt på vakt.

Varmepumpe

Med dyrere strøm enn noen gang, kan mange la være å bruke strøm til oppvarming, noe som kan være farlig.

Nå kommer vinterkulda til Sør Norge, derfor bør du ta grep nå. Bestille deg varmepumpe i dag, som er den mest miljøvennlige og billigste måten å få et lunt og varmt hjem når gradestokken viser femten blå minusgrader, allerede før jul. Det vil være den beste investeringen du har gjort. Vi snakker om egen erfaring.

Venter du på lysere tider er det fortsatt mørkt når du går til skole eller jobb, det sammen når du skal  hjem, foreløpig. Fortvil ikke. Det går riktig vei nå. Allerede i starten av februar har dagen blitt betydelig lengre og lysere.

I slutten av mars skal du stille klokka, igjen. En time fram. Innen den tid er det bare å finne fram det varmeste du har, det vil bli en kald periode før vi igjen kan glede oss over våren.

The winter is coming!

Vargas

Pin It on Pinterest