Allerede i uke 2 ser det ut til at den milde vinteren er over for en stund. Da kommer det iskalde vinder og synkende temperatur fra Sibir. Det vil gi en helt annen type vær enn den vi har hatt så langt. Meteorologisk Institutt mener å vite at temperaturen kan synke til minus 10 etterhvert. 

I Sverige er det allerede meldt sprengkulde i det langtidsvarsel som går for uke 2, med temperaturer ned mot minus 15 grader.

Har du gått og ventet på snø kan det hende dine ønsker endelig går i oppfyllelse. Vinteren er lang i Norge. Både februar og mars kan være  kalde og snørike. Ikke alle ønsker seg snø, men det blir straks både renere og lysere med noen centimeter. Dessuten så er det så hyggelig for barna og endelig kunne få bruke ski, akebrett, spark og kjelker som fram til nå har stått helt urørt mange steder.

Langtidsvarsel for Sør og Østlandet viser synkende temperaturer, men foreløpig ikke nedbør som snø. Ser man på hva som har kommet av regn i desember og så langt i januar, skal man ikke ha behov for å være metrologo for å forstå at det kun er snakk om tid før det kommer. Da kan det også komme mye snø.

Mange alpinanlegg har stått helt uten virksomhet pga mangel på snø i Sør Norge. Ikke alle, men mange. Dette vil kunne ordne seg da det er går an å spe på med kunst-snø så snart det bare er kaldt nok.

Kjerringåsen-Alpinanlegg i Østfold er et av flere som nå ser for seg å endelige kunne få åpne sitt anlegg til sine brukere i løpet av Januar. Da er det viktig at mildværet holder seg borte.

I Norge har vi de senere årene hatt milde vintre, en finere vår for så å få en elendig somre. Får vi litt mer vinter med snø og kulde er det flere som innbiller seg at det kan bli en fin sommer også. Alt har en sammenheng, så også med været. Vi trenger lange, varme og fine somre her oppe langt mot nord.

Venter du på lysere tider er det fortsatt mørkt når du går til skole eller jobb, det sammen når du skal  hjem, foreløpig. Fortvil ikke. Det går riktig vei nå. Allerede i starten av februar har dagen blitt betydelig lengre og lysere.

I slutten av mars skal du stille klokka, igjen. En time fram. Innen den tid er det bare å finne fram det varmeste du har, det vil bli en kald periode før vi igjen kan glede oss over våren.

Frykter du vinterkulda?

Foto: Flickr/ blmiers2

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ikke tid til sex? Prioriter riktig, lås døra og nyt hverandre!

Mange småbarnsforeldre er i den omdiskuterte "tidsklemma", der havner også andre par som ikke prioriterer riktig og hverandre. Ingen tvinger...

Man skal lide for skjønnheten…

Nye trender for å opprettholde sin stramme hud og søken etter evig ungdom får mennesker til å strekke seg langt....

Lukk