Naken? Du sover vel ikke med klær på? Det finnes ingen unnskyldning for å sove med klær. Fryser du bør du bytte til en tykkere dyne, og er du sjenert er det bare å slukke lyset.

-I følge eksperter, er det nemlig sundt å kaste alle tekstiler før du skal sove. Legger du deg med truse, eller enda verre – strømpebukse eller stilongs, blir det både mørkt og fuktig der nede. Så mørk og fuktig at du lett kan dyrke champignoner, og det er ikke hensikten.

Du kan få hudsykdommer ved å bli for varm, og unngår dette med å velge bort tøy, og heller sove naken. Den britiske legen Sarah Brewer sier til Daily Mail, at det er opp til hver og en å bestemme hvordan man ønsker å sove.

Naken? Du sover vel ikke med klær på?
Lotus Carroll via Compfight

Naken? Du sover vel ikke med klær på?

Hun har gjort en grundig undersøkelse blant britiske kvinner og menn, og funnet ut at det er flest menn som sover uten pysj, eller truser. Ca 30% av britiske menn sover i bare messingen, mens ca 20% av britiske kvinner lar trusene bli liggende igjen på badegulvet.

Dr Brewer setter fokus på at det er en helsegevinst det er smart å lytte til.

– Fordi det bringer med seg en rekke fordeler og man føler seg lettere og kanskje til og med sexy, ved å sove naken. Spesielt om man sover ved siden av sin partner. I tillegg øker man søvnkvaliteten ved å ikke bli for varm, og man sovner raskere.

Når sommertemperaturen etterhvert gir seg, er det med andre ord ingen grunn til å finne fram varmt undertøy. Du og din helse har nemlig godt av å la kroppen få puste, det være seg både her og der.

Å sove kommando, ikke sove på kommando – men å ikke ha undertøy på, bør kanskje være en av dine nyttårsforsetter? Og kanskje for å pirre den som ligger ved din side?

Kilde: Daily Mail

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Stieg Larssons Millenium-trilogi fortsetter…

Stieg Larssons Millenium-trilogi fortsetter. Dessverre er det ikke den svenske forfatteren selv som kommer med den fjerde bok om Lisbeth...

Heia ODD! Imponerende og overraskende!

Det er 16 år siden sist Dortmund, et av de aller største og viktigste lagene i tysk Bundesliga, sist fikk...

Lukk