Stadig flere unge velger å gå langt for å få oppmerksomhet via sosiale medier. Noen velger å gå for langt. Det er ok å legge ut selfies, men du bør tenke deg veldig godt om før du legger ut nakenbilder på nettet. Det kan ta tid å få bildene fjernet. Dine foreldre vil bli skuffet om de finner bildene.

Du visste kanskje ikke at dine barn legger ut nakenbilder av seg selv på nettet?

Alle mennesker har behov for anerkjennelse, nærhet, kjærlighet fra de man er glad i og et godt vennskap til sine venner. Allikevel kommer det stadig fram i dagen at det er svært mange av oss som pynter litt på sannheten når de skriver om seg selv i diverse fora.

– Spesielt populært er det å framstå som tilnærmet perfekt på Facebook, i sosiale medier og på egen blogg for de som velger å skrive om seg selv. Mulig at det er et tegn i tiden at vi liker å framstå litt bedre enn våre nærmeste kolleger, venner og til og med de i nær familie. Vi kommer snart dit, nei forresten vi er der alt.

De som er stolte over kroppen sin viser den fram til alle. Gjerne helt naken. Er det greit?

Foto: Miranda Kerr (30) Flickr/ cinebuzer

– Hvis man har båt til bruk på sommeren, hytte på fjellet til bruk i påsken og ellers et godt vellykket liv, så er det jo flott. Det kan allikevel bli litt ubehagelig å lese om det så snart det kommer en melding på Facebook. Unge ønsker også oppmerksomhet, men aller helst om seg selv og gjerne sin egen kropp.

Foreldre har ansvaret for de unge helt til de er myndig, en selvfølge for de fleste, og skulle ikke være nødvendig å nevne. Dessverre viser noen foreldre manglende evne til å se det beste for sine barn. Halvnakne bilder må ikke nødvendigvis være et uttrykk for at sex er det første på agendaen. Problemet skjer da bildene oppfattes slik av alle de som ser dem.

Som forelder bør du vise at du bryde deg om dine barn når de blir så gamle, at de finner det interessant å bli kjent med motsatte kjønn. Eventuelt samme kjønn. Visste du  om nakenbildene av datteren din? Eller at sønnen din sender bilder av pikken sin til stadig flere jenter på skolen?

Om din datter har blogg, eller velger andre fora på nettet å vise seg fram på, er det ok for deg som forelder? Vet du i det hele tatt om hva hun gjør på nettet, og hvilke bilder hun legger ut av seg selv og andre? Det bør du være litt oppmerksom på, spesielt for din datters egen skyld.

Nakenbilder er uskyldige når de ligger i nattbordskuffen, i feile hender eller på internett kan de misbrukes og havne i fora du slett ikke ønsker å være. Vær bevisst på dine valg, ta masse bilder, men sørg for å vise deg selv fram på en måte som du helst kan stå for. Også når du skal søke jobb en gang i framtiden.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Her er Farmen gården 2014!

Endelig er det kjent hvor TV2 skal vise sin jubileumssesong av Farmen. 10 års jubileet er nøye planlagt.  Valget falt...

Lukk