Naken-selfietrenden som tar av på nettet – tør du? «One Finger Challenge» påstås å ta helt av i sosiale medier. Dette går ut på at du tar en selfie (bilde av deg selv, i speilet) der du sensurerer edlere deler med kun en finger. Med litt øving kan du klare det, men tør du forsøke?

Trendene er i stadig endring og ikke alt har vært like vellykket heller.

Eller hva sier du om duck-face selfies? Naking og planking og utfordrer med dette egne og andres grenser i plenum, til spott og spe for alle? Ikke alt er like viktig heller.

Hovedbudskapet for mange, er å bli sett og aller helst likt. De fleste av oss higer etter oppmerksomhet, de som er først ute med ny trend, får forståelig nok, mer likes og kommentarer enn andre. Mobberne gnir seg i hendene, det er kort vei mellom suksess og fiasko.

Naken-selfietrenden som tar av på nettet – tør du?
Naken-selfietrenden som tar av på nettet - tør du?
Foto: Kendra Sunderland / Instagram

Det er ikke bare trendene, men også språket vårt er i en stadig utvikling, kanskje ikke til det bedre vil mange påstå, da vi forherliger den engelske bruken av ord i det norske språket, uten å tenke så mye over det. Ungdom og unge voksne, snakker som de skriver og vanner ut språket med forkortelser og engelske slang, for å gjøre seg forstått. På kort sikt en trend og kul greie, på lang sikt livsfarlig for språket; norsk.

Trenden med sk og kj-lyd enn annen debatt, men en direkte årsak til den skadelig utvanningen av språket vårt. Ungdommer du kjenner sier sjøtt og sjno, til kjøtt og kino. Det bør de slutte med. Tvert. Foreldre til ungdom som ikke kan snakke, bør selvsagt også skjerpe seg og slå knallhardt ned på tullpratet. Kjøtt, vil aldri hete sjøtt.

Utviklingen av mer engelske ord i språket, kommer åpenbart av nettbruken vår. Norske ungdommer bruker sosiale medier, skriver engelsk, nesten like godt som norsk og ser engelsk språklige menyer, filmer og kommuniserer med omverden – på begge språk. Norsk og engelsk.

«One Finger Challenge» er altså et nettfenomen som har tatt oppmerksomheten fra andre nett-utfordringer, for du skal ha en stor dose selvtillit, om du tør å kle deg naken for så publisere bildet på Instagram, Twitter, blogg eller Facebook. Enda en finger skjuler det aller viktigste. Siden trendene er i evig endring, er det ikke måte på hvor tøffe i barten, unge kvinner og menn over hele verden er – når det kommer til kropp.

For når det kommer til nakenhet i sosiale medier, snakker bildene et tydelig språk, forståelig for absolutt alle, enten man liker det eller ikke. Tenk deg godt om før du publiserer Nakenbilder av deg selv og andre. Du kan risikere å angre, og du vet ikke hva bildene brukes til, når de først er publisert på nettet. Å ta nakenbilder av andre, er forbudt, og blir du dømt, kan du risikere fengselstraff.

Jo, så var det disse bildene fra «One Finger Challenge», en trend som tar nettet med storm i disse dager.

Disse bildene kan du se her.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rema eller KIWI? Kjedene desperate etter din julehandel

Rema 1000, KIWI eller kanskje COOP Extra? Hvem får penger fra ditt matbudsjett? Priskrigen er i full gang, få dager...

EM i håndball – kan Sverige vinne på hjemmebane?

EM i håndball - kan Sverige vinne på hjemmebane? Sjansene har neppe vært større og svenske håndball-jenter er meget lysten...

Lukk