Nakenbilder på avveie? Ingenting er mer pinlig, enn bilder tatt i det mest intime øyeblikk – på avveie, sett av familie, venn og kanskje svigermor? Hvordan kan du leve med deg selv etter dette?

Lest: Nakenbilder på internett – til besvær for hvem?

Slapp av. Alle er naturlige nakne, om du har bilder av deg selv, tilgjengelig for andre enn de du ønsker, bør du selvsagt legge om rutinene rundt lagring av private bilder. Nakenhet er og blir naturlig, men private bilder, kan være av vulgær og pornografisk karakter, da vil man åpenbart holde disse privat.

Dessverre er det noen uærlige sjeler der ute, som mer enn gjerne skulle ville dele dine private bilder, til hele verden. Nettopp slik den danske 14-åringen, Lærke Bodilsen opplevde. Heldigvis lykkes hun med å få fjernet bildene til slutt.

Nakenbilder på avveie?
Foto: Compfight

Å dele nakenbilder, eller andre typer bilder, uten tillatelse er ulovlig og kan straffes med bøter på flere tusen kroner eller fengsel i inntil 3 måneder, ifølge lovverket.

Nakenbilder kan bil et besvær for alle som er i eie av slike. Bilder av seg selv. Kanskje bør man minne seg selv på hva nakenhet er og hvilke holdninger man skal ha til kropp. Er det så farlig å vise seg fram slik man kommer til verden og slik man forlater den? Naken og alene.

Om nakenhet er viktig å holde innen for husets fire vegger, bør man la være å forevige bilder og huske på hvilken verden vi lever i.

Lest? Nakenbilder på Snapchat, her er dine, og dine, og dine …

Noen kan med viten å vilje, stjele dine sommerferie bilder som du har publisert, f.eks på Facebook, fra stranden i Syden. Med deg og dine nakne, lekne barn eller kanskje enda verre. Dine barn alene. Videresendt til pedofile grupperinger i Asia, USA eller kanskje Bolivia. Bilder du garantert ikke kan rå over – i det øyeblikket de ligger på en server, et eller annet sted i en pervers verden.

Nakenbilder på avveie?

Er du livredd for at nakenbilder av deg selv skal komme andre i hende eller via internett og sosiale medier? Da skal du få et godt råd. Ikke legg ut nakenbilder av deg selv via World Wide Web, ei heller på din egen PC.

Blir maskinen din hacket, eller har dårlig beskyttelse, kan det være svært enkelt for de som ønsker å hente info, derunder bilder fra din PC uten at du merker noe som helst.

Nakenbilder av privat karakter som du ikke ønsker å dele, bør ikke ligge på noen PC og du bør heller ikke legge de på sosiale medier da hvem som helst også der kan bruke de til det de måtte ønske, uten ditt samtykke.

Ikke vær naiv, lagre sensitiv materiale, som egenproduserte eller egen eide nakenbilder på en ekstern harddisk, for å være sikker på at de ikke kommer på avveie.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pizza – slik du egentlig vil ha den

Pizza er så my mer enn bunn av deig, saus og pålegg, det er kultur, religion og skal taes på...

Lukk