Via forskjellige nettsider og via sosiale medier er det stadig flere unge tenåringer som velger å legge ut bilder av seg selv, halvnakne eller helt nakne. Årsaken kan være mange, men en grunn er higen etter å bli sett, få anerkjennelse og få en etterlengtet oppmerksomhet. 

Noen tenåringsforeldre lever sine egne liv uten å inkludere de unge.

Dessverre er det et økende antall foreldre som er for opptatt med sitt, sine sosiale medier, sine nettbrett, sine favoritt-serier og sine hobbyer. Da kommer de unge i andre og tredje rekke i noen tilfeller. Foreldre av tenåringsjenter bør følge med på hva de unge holder på med på fritiden, vise at de bryr seg og være tilstede både fysisk og mentalt.

Kjenner du deg igjen? Svarer du litt ut av det blå og ser knapt opp av nettbrettet eller smarttelefonen når din sønn eller datter snakker til deg?

Mange foreldre er selvsagt 100% til stede for sine unge, men en skremmende trend viser at en del unge tenåringer som både har mor og far hjemme, føler seg oversett og alene fordi foreldrene er for opptatt med sitt.

Selvsagt burde det ikke være noen sammenheng mellom manglende oppmerksomhet fra foreldrenes side, og fram til at unge jenter velger å selge sex og legge ut halv pornografiske bilder av seg selv. Men hvordan kan man vite at det ikke er det?

Via nakenbilder publisert på nett i lukkede forum, via hemmelige chatte-program og sex-sider får noen jenter og faktisk noen gutter tilfredstillit  de behovene de har. Her florerer det av norske tenåringsjenter, noen selger til og med sex i de største byene fra disse nettsidene. Ikke vær naiv, men sørg for å følge opp dine tenåringer.

– Livet deres kan være et helt annet enn det du tror. Har dine tenåringer god råd og spør ikke om penger lengre? Får du som forelder vite sannheten er det en mulighet for at også ditt liv blir endret i lang tid. Om du er en aktiv forelder og av den grunn må ta med deg jobben hjem for å få ting unna, så sørg for at det finnes et pusterom til barna.

Ha perioder på dagen hvor du skrur av mobil og PC helt.

Hvis du virkelig må jobbe noen timer, bør du ta deg tid til å forklare dette til barna. Det er viktig at du holder avtalen, og legger fra deg arbeidet når tiden er over.

Helst bør du legge arbeidet til etter at barna har lagt seg, eller på tidspunkt hvor du vet at barna er opptatt av noe annet. Du har som forelder et ansvar om å bry deg, vise omsorg og vise barna at du er glad i de. Det er mange ting som er viktigere enn oppdateringer i sosiale medier, Facebook eller arbeidsoppgaver som kan vente til dagen etter.

Tenåringer er i livets viktigste fase, de fortjener din oppmerksomhet og trenger din støtte når livet som ungdom er vanskelig nok.

Vis at du bryr deg!

 

Foto: Flickr/ catacombghost

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Etoo sender United ut av gullkampen i Premier League

Samuel Eto'o (32), engang verdens best betalte fotballspiller da han spilte for russiske Anzhi vet fortsatt hvor målet står. I den viktigste...

Idar Vollvik går over lik for å tjene penger!

Idar Vollvik er kjent for å fremme sine produkter i ekstremt tempo på sin "Facebook-profil for et av sine selskap,...

Lukk