I Pakistan er et liv lite verdt. Gjør du ikke noe galt, men blir beskyldt for det, er livet ditt i fare. Når almuejustisen får råde og soldater bestemmer lovene.

Hvordan kan dette skje? At to mennesker bli slaktet på åpen gate med såkalt politi som vitner? Er det virkelig sånn at et menneskeliv ikke er noe verdt? Jeg må si jeg er mildt sagt sjokkert, provosert og forbannet av slike barbariske hendelser. Her bør det jo være enkelt å finne de skyldige. Nei det går jo ikke for lovene styrer jo almuen selv….

Med flere hundre mennesker som tause vitner, ble to tenåringsbrødre slått i hjel med stokker på et torg i Pakistan forrige søndag. Helt fremst sto politiet.

Den usedvanlig brutale videoen, som både er vist på nasjonalt fjernsyn og publisert på Youtube, har skapt sterke reaksjoner i Pakistan.

På amatøropptaket ser man tydelig hvordan et titalls pakistanske menn tar livet av de to med flere hundre andre som vitner. Ingen griper inn. Selv ikke politiet som er på stedet med flere tjenestemenn.

En politimann står helt fremst og ser hvordan mennene slår tenåringene gang på gang med stokker mens blodet renner utover torget i byen Sialkot.

De døde kroppene ble til slutt hengt opp på en stolpe.

«Er vi ikke annet enn villmenn?»

Amatøropptaket av dødsvolden har igangsatt en voldsom debatt i Pakistan.

«Er det dette vi er? Villmenn?», skriver en redaktør i den engelskspråklige avisen The News.

«Så fullstendig ribbet for et fnugg av menneskekjærlighet at en mengde med vanlige menn kan være passive tilskuere til et offentlig drap?», skriver redaktøren videre.

Det er ikke kjent hvem som gjorde amatøropptaket. Det skal ha vært flere personer i folkemengden som filmet med sine mobiltelefoner.

Når almuejustisen får råde og soldater bestemmer lovene.

De siste årene er det rapportert om flere liknende tilfeller av vold i Pakistan, men det er uklart om det betyr at antall hendelser har økt. Det kan også skyldes at sjansen for at det blir offentlig kjent har økt i takt med utbredelsen av mobiltelefoner og elektronisk kommunikasjon.

Den offentlig henrettelsen av tenåringsbrødrene kommer samtidig som regjeringen i Pakistan er hardt presset på grunn av manglende hjelpearbeid i forbindelse med flommen.

Om det er i Pakistan eller Aghanistan, utført av Saudi Arabere, Israelere eller Amerikanske soldater. Tortur er endel av hverdagsbilde i konflikt fylte land-

Det var magasinet ‘Rolling Stone’ som i går offentliggjorde 17 bilder og to videoer på sine nettsider. De viser blant annet hvordan amerikanske soldater poserer med drepte, sivile afghanere. De viser også hvordan man har plassert hodet til en død mann på en stolpe. Flere av bildene blir omtalt som «grusomme».

Pakistan er et sivilser land tross alt, men når slike hendelser kan skje på høylys dag så kan man begynne å lure-

Slike handlinger bør virkelig fordømmes av alle nasjoner, og det bør settes stort press på politiets ledelse og den politiske ledelse i byen Sialkot-

Hvis det viser seg at også guttene var uskyldige så er jo saken enda mer makaber-

Pakistan må være helvetes forgård!

Vargas

Kilde VG.no

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
For mange shots kan være dødelig

For mange shots kan være dødelig. Ungdom ønsker at foreldre setter grenser for alkoholdrikking. Dette kommer fram i en ny...

SONY Make.believe follow your dream

 Følger du drømmen din så kan livet du ønsker deg bli en realitet. Bruker du tiden din på å...

Lukk