Du ser for deg de scenario som kan ramme deg som enkelt individ eller deg og din familie. Noen ganger har man en dårlig dag, det har jo alle. Stresser i butikken, bulker bilen og krangler med typen på samme dag. Slike hverdagslige utfordringer som er en del av dagliglivet,  så mye større utfordringer har vi ikke.

Vi slipper å lure på hvor vi skal sove i natt, vi slipper å lete eller stjele mat for å bli mette. Vi kan bare kjøre til nærmeste supermarked med en bil til 300.000 kr og kjøpe akkurat det øyet begjærer, når det måtte passe. Butikker i Norge er jo snart åpne døgnet rundt.

Når det verste kan ramme også oss, vi som er så heldige å bo her i Norden, og i Norge, verdens luksus er rundt oss hele tiden, vi ser det bare ikke. Kan vi blinde, og ikke se det viktige, de viktigste?

Når det verste kan ramme også oss, hva kan det være, bortsett fra at vi kan miste all inntekt i en vanskelig periode der man mister jobben, vi kan risikere å bli skilt, eller bli alvorlig syk.

Foto: Copyright Morten Pettersen

Verdsetter vi hverandre og livet vi lever i luksus?

Telefonen ringer, smart-telefon sannsynligvis en iPhone. Du svarer. Det er i fra barnehagen, din datter har falt ned fra klatrestativet. Du blir varm og kald, og tror ikke det du hører, dette gjelder ikke deg, din familie din datter. Du spør om det er alvorlig, og du får til svar at de ikke vet, men at hun gjøres klar til operasjon, og du må komme med det samme.

Ingen menneskeliv kan erstattes, verdens luksus blir så lite mot mennesker vi har kjær, hus, bil, klær, reiser, gull og glitter betyr ingen verdens ting. Mennesker du bryr deg om betyr alt.

Du kommer på sykehuset, får ikke lov til å se henne, legen som skal operer henne har akkurat gjort seg klar, ventetiden er uutholdelig. Du har fått vite at din datter på fire år traff en mur-kant med nakken først, da hun falt, hun har ikke vært ved bevissthet. Hun kan dø av skadene.

Når det verste som kan skje, faktisk skjer. Hun dør. Uten at du kan hjelpe henne. Livet er ikke til å redde.

Hver eneste dag i krig, drap og ulykker skjer det noen foreldre som mister det kjæreste man har. Legg bort higen etter siste mote, det nyeste av det beste. Materialistisk luksus har en alt for stor og kunstig verdi for noen mennesker.

Ta heller ekstra godt vare på de som er uerstattelig, de som virkelig betyr noe, de små menneskene som har deg som sitt største forbilde og som helt betingelsesløst er glad i deg. De fortjener din oppmerksomhet!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Her er Farmen- deltagerne for kommende sesong!

Farmen er tidenes mest populære reality- program og TV2s flaggskip. Nå er det klart for en ny innspilling der 14...

Chelsea vinner Premier League-Mourinho er årsaken

Det er det meget anerkjennende nettstedet Bloombergsports.com som kommer med det de mener er slutt-tabellen for kommende sesong. Dette selskapet er ledende...

Lukk