Man leser i avisene og hører på nyhetene om den lille gutten på 15 måneder  som ble funnet død av sin mor. Begge, både mor og far er siktet i saken og politiet har startet full etterforskning. En trist sak med utelukkende tapende parter. 

En liten familie har mistet sitt barn, en mor og en far har ikke lenger sitt barn. Tragedien er et faktum.

– Mange tenker nok sitt når politiet går så drastisk til verks som å sikte først far, så mor. Allikevel er det ikke umulig med frifinnelse i en slik sak, det er ikke sikkert noe som helst, vi må ikke være for forutinntatt i slike tragedier der ofret er et uskyldig barn. Det må ikke være noe kriminelt som står bak.

Uansett hvordan den lille gutten i Trønderlag døde, er det en tragedie for alle som stod han nær, også foreldrene som er mistenkt.

– I følge de siste meldingen skal far som er siktet i saken ha takket ja til et tilbud om psykiatrisk behandling. Det er umulig for andre enn de som står midt i sitt livs verste krise å fatte hvordan det er. Vi må la rettsapparatet ta seg av saken å se hvilket utfall som kommer.

Både mor og far i denne saken vil få livene sine satt på vent i lang tid. Blir det en domfellelse, vil de selvsagt kunne måtte sone lenge i fengsel.

Vi har Chrsitoffer-saken friskt i minne og blir tvunget til å tenke på den når vi hører om slike saker på ny. Når det er sagt er dette slett ikke sikkert å være en ny sak der det har skjedd noe kriminelt. Samfunnet vårt har blitt endret kraftig de seneste 25 til 30 siste årene. Mer vold, mindre åpenhet og mer egoisme.

– Når gikk du på besøk uten avtale på forhånd sist? Kjenner du de 10 nærmeste naboene dine? Har dine barn mange venner på besøk veldig ofte? Sannsynligvis kjenner mange seg igjen i disse påstandene, det beviser ikke annet enn at vi er mer for oss selv. Det er dog et tankekors at mennesker ikke bryr seg om hverandre.

Foreldres største sorg i livet er å miste sitt barn- uansett alder foreldre og barn har nådd, så er det den største sorgen man kan oppleve.

Uansett utfall av dødsfallet til den lille gutten. Hans foreldre trenger så mye hjelp og støtte i sitt livs verste mareritt. Ikke døm de for tidlig.

 

Foto: Flickr/ My TVC 15

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Dyre renter- du bør presse banken!

Bankenes utlåns renter til personkunder er fortsatt svært lav i Norge, og den skal forbli lav i hele 2014. Bankene...

Sveriges yndling Zara Larsson er tilbake

Du husker henne fra VG-lista top 20 i  Oslo i juni. "Uncover" ble hennes gjennombrudd. Sveriges største unge pop-idol siden...

Lukk