Når gråt du sist? Gråt forbindes med så mangt, kanskje mest for de minste tenker du kanskje? Men, også menn kan gråte. Ofte, mye og lenge. Kanskje ikke åpenlyst slik at kolleger, familie og venner ser det, men i det skjulte gråter også de tøffeste. 

Noen påstår at det gjør godt å gråte. Man føler seg lettere til sinns ved å få det ut. Årsaken til at man feller salte tårer kan være så mange. Gledestårer, sorgtunge tårer, tårer til de man savner eller de som har godt bort. Å gråte er kanskje kroppens måte å ventilere følelser på.

Å gråte er noe fysisk, kroppen får en reaksjon, noen ganger ukontrollert og hikstende andre ganger kontrollert og stille. Som da du ser en romantisk film f.eks, og lever deg inn i handlingen – du blir rørt og øynene fylles med tårer. Følelsesregistret ditt får seg en omgang. Du kan føle deg tom, men også lykkelig etter en film som treffer deg.

Kvinner har evnene til å gråte sammen med venninner. Noen menn, kan også gråte med andre, men det sitter langt inne. Det er utleverende, nakent og flaut for mange å vise så sterke følelser som jo gråt er. Da kan du også risikere å høre: «Det er godt for deg å gråte, få det ut nå.» Hvorfor sier man det? Man skulle vel heller i de fleste tilfeller – ha vært gråten foruten?

Når gråt du sist?

Når gråt du sist?
Åsa-Helene Bergwall via Compfight

Et spedbarn gråter når det ikke har det helt som forventet. Det gråter når det føler ubehag, når det er sulten og når bleien klør og har vært på for lenge. Men det også være andre ting som plager barn som bruker gråt som kommunikasjonsmiddel. Kolikk, tannfelling eller rett og slett mangel på kos og nærhet. Barnegråt kan høres dramatisk ut, men er det sjeldent.

Kvinner som ikke får det som de vil, av andre årsaker enn spedbarn, kan også ty til tårene. Du skal som mann være spesielt oppmerksom i dagene før hun skal menstruere, når hun skal i bursdagselskap til din mor, altså hennes svigermor – og rett etter hun har nedkommet. Nesten uten unntak, er det mye følelser i sving i kvinnekroppen da, og som ofte kan ende opp i tårer.

Menn som gråter er ikke ekte menn påstår noen. Det er selvsagt sludder og vås. Heldigvis. Kvinner spesielt, ser på menn som tør å vise følelser som nettopp ekte menn, som er trygg på egne følelser og som ikke er redd for å vise det. Du har neppe sett det ofte, at menn gråter, det betyr åpenbart ikke at det ikke skjer. Som sagt, skjer det nok hos de fleste menn i enerom. Ulempen er at man ikke får trøst.

Eksperter mener å vite at årsaken til gråt er fra den gang da menneskene ikke hadde språk. Som en direkte indikasjon til spedbarns gråt. Følte man sorg, angst eller smerte påkalte man seg oppmerksomhet til andre og fikk trøst, eller bank. Alt ettersom.

Kan du huske når du sist gråt? i så fall er det fint om du deler det i kommentarfeltet under. Du kan trøste deg med; at det er jo bare godt for deg. Få det ut nå.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Derfor elsker du sjokolade!

Derfor elsker du sjokolade! Det er en dårlig skjult hemmelighet at nær 90% av alle verdens kvinner, heller foretrekker sjokolade...

Manchester United – ingen krise for Mourinho, foreløpig!

Etter tre kamper så alt ut som om det skulle gå på skinner for José Mourinho som ny manager for...

Lukk