Når kommer den første Premier League spiller ut av skapet? Dessverre er det fortsatt lite akseptabelt å være homofil i verdens tøffeste liga.

Fotballspillere generelt har fortsatt problemer med å stå fram som homofil, men det er verre i England enn feks i Norge, og det er langt verre for menn enn for kvinner. 

David James (41) tidligere landslagskeeper for England og Liverpool blant mange fler, anmodet sine homofile medspillere til å stå fram, Uten nevneverdig hell.

Fotballforbundet i England (FA) nekter for å ikke gjøre nok i støtte til homofile spillere, og sier at det er opp til den individuelle spiller om de står fram eller ei.

– Det vi prøver på er å skape et miljø der homofobi er på lik linje med rasisme eller annen form for diskriminering, sier en talsmann i fotballforbundet ifølge den britiske avisen The Observer.

Når kommer den første Premier League spiller ut av skapet?

Når kommer den første Premier League spiller ut av skapet?

– Tysklands EM stjerne, Mario Gomez, oppfordret i en uttalelse rett i forkant av årets EM at homofile spillere bør stå fram fordi man vil få et mye bedre liv etterpå. Gomez selv er heterofil.

– Hans medspiller og kaptein på det tyske landslaget,  Philipp Lahm advarer spillere på sin side i sin egen selvbiografi å stå fram som homofil. Da dette lett kan bli et så stort problem at man ender opp som Justin Fashanu.

 – Justin Fashanu, er den eneste profesjonelle spilleren som har kommet ut av skapet mens han fortsatt var aktiv. Han spilte for blant andre Norwich City, Nottingham Forest og Manchester City. Han begikk selvmord i 1998, kun 37 år gammel.

Anton Hysén, sønn av Liverpool legenden Glenn Hysén stod for en tid siden åpent fram som homofil. Han spiller for Utsiktens BK i svensk fotball, og det skal ikke være noe problem i Sverige for Anton.

I svenskens tilfelle så har han hele tiden hatt full støtte fra sin familie og han er en banebryter- og døråpner for andre med samme legning- som har valgt å bli værende i det lite flatterende skapet.

Lest? Hatet mot homofile øker!

Om det er nok for å få spillere i Premier League eller lavere divisjoner i konservative England til å stå fram er vel heller tvilsomt.

– Dessverre så er det tungrodde FA, der engelske fotballforbundet, som må komme med tiltak for å liberalisere folks syn på homofile enten de spiller fotball eller ikke. Det er neppe duket for noen revolusjonerende endringer i FA med det første.

I norsk fotball er det fortsatt ikke mange spillere som har stått fram, men det er noen. Synet på homofile idrettsmenn og kvinner er heldigvis litt bedre her hjemme, men det er fortsatt mye å gå på, både i idretten og ellers i samfunnet.

Bør fotballspillere komme ut av skapet, synes du?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Romfolk til besvær- bør de jages eller skytes?

Romfolket er kommet til Norge for å bli, og det ser ut til at de blir fler og fler av...

Lukk