Når kvinner angriper. Det er et tabubelagt tema, vår spesialitet, derfor skriver vi om det. Når kvinner, mødre eller bestemødre er familiens sorte får er det vanskelig for menn å vite hvor de skal søke hjelp.

Mange er redde for ikke å bli trodd, når kvinnen i forholdet er den som utøver psykisk og fysisk vold. Dessverre kan menn oppleve overgrepet som to delt og enda mer belastende når overgrepene blir møtt med skepsis.

Lest? Vold – Lar du deg bli mishandlet? 

Det er stor mangel på kunnskap om vold mot menn i nære relasjoner. Studien viser et sammensatt og differensiert bilde, både med hensyn til den volden mennene har vært utsatt for, hvilke konsekvenser den har fått for dem, og hvilke hjelpebehov de har

nktvs.no

Her er det utvilsomt store mørketall, mye på grunn av tabuet rundt forhold som skranter, kanskje på grunn av sjalusi, på grunn av rus, psykisk sykdom eller andre årsaker – som gjør at det er kvinnen i forholdet som mishandler mannen.

Når kvinner angriper.

Svært ofte er det som kjent mannen som er den utøvende part, men det er også kvinner som velger å bruke fysisk eller psykisk mishandling.

Når kvinner angriper

Menn som blir mishandlet sliter med å bli trodd Foto: Forskning.no

Også når det kommer til overgep mot barn, er det stadig flere kvinner som blir mistenkt, siktet og straffet for slike handlinger. Når det kommer til fysisk og psykisk vold, er det ofte mannen som er gjerningsmann, men det motsatte kommer sjeldent opp i dagen.

Det finnes både fysiske og psykiske former for vold og både kvinner og menn blir utsatt for begge deler.

De kan trues med at de ikke får se barna sine mer hvis de forlater en voldelig partner, bli fratatt råderetten over egen økonomi eller tvinges til uønskede seksuelle aktiviteter

TV2.no

Seksuell vold utført av kvinner mot egne ektefelle skjer også. Mannen ser på dette som skambelagt, og velger å ikke ta problemet videre, men går med følelsene og tankene sine. Rent fysisk er de fleste menn overlegne sine partnere, og mange er livredde for å ta igjen – om de skulle oppleve å bli trakassert, voldtatt eller slått, fordi de vet de kan skade partneren de elsker – om de velger å slå tilbake.

Lest? Det første slaget

Til og med politiet og helsevesenet, sliter med å forstå en setting der en vever kvinne skal være den store stygge ulven i et forhold med en mann på 190 cm og som veier 90 kg. Men det skjer altså.

Menn og kvinner som er i et forhold med et partner som utøver handlinger ingen bør være mottakelige for, bør åpenbart søke seg vekk. Ofte er det lettere sagt enn gjort, fordi man kan være glad i personen som slår, eller utfører handlinger på kant med loven. Noen ganger er barn involvert, man vil ikke skade barna ved å oppløse familien.

Noen ganger, kan det være tvingende nødvendig for å ha livet i behold, å komme seg vekk.

Fysisk og psykisk overgrep fra kvinner mot menn, bør opp på agendaen, menn må tørre å stå fram for selv å få hjelp, og kanskje bidra til at temaet blir tatt på større alvor av det offentlige.

Fedre og bestefedre har kanskje et ufortjent dårlig rykte, fordi feministenes høye rop om at alle menn er potensielle voldtektsforbrytere. Faktum er at både fedre og bestefedre er av vesens betydning for de fleste barn, der barnets mentale og fysiske helsegevinst ved sosial omgang med disse – er sjeldent omtalt.

La mannen få være pappa og ektefelle på sine premisser, og lytt til ham om han plutselig legger hodet i hendene – av ren fortvilelse. Alarmen kan være reell nok.

Kilde: TV2.no 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Planer om å klå på julebordet?

Planer om å klå på julebordet? En gang i året er det lettere å gå lengre enn planlagt, ofte på...

Uforpliktet sex? Med hvem?

Uforpliktet sex? Med hvem? Å være kåt er en følelse vi liker og higer etter. Noen ganger ønsker vi å...

Lukk