Når ble det lavstatus og tørke eldre i rumpa? Dessverre er det mange som ikke skjønner hva det vil si å ha et meningsfylt og viktig arbeide. Flere normalt-lønnede, i vanlige, viktige og nytte stillinger, bli sett ned på i jobben sin. 

Hjemmehjelpen, butikkmedarbeideren, sveiseren og den personlige treneren gjør samfunnsnyttig arbeide. Disse er eksempler på arbeidstakere som får slengt bemerkninger etter seg, for jobben de utfører.

Da kommer spørsmålet til den som mobber f.eks hjemmehjelperen, hvem skal tørke deg i rumpa når du driter på deg selv? Når du ikke lenger er i stand til å gjøre det selv? Jo, det er kvinner og menn i et meget viktig og krevende yrke, som sørger for at eldre, uføre og andre trengende får den hjelpen de trenger. Og fortjener.

Sykepleiere, vernepleiere og hjemmepleiere, ansatte i kommunen, som reiser hjem til folk for å gjøre en fantastisk jobb, lever under et umenneskelig tidspress, så skal de bli rakket ned på av kunnskapsløse idioter som ikke tenker lengre enn nesen rekker – og knapp nok det. Skam deg!

Når ble det lavstatus og tørke eldre i rumpa?

Å fjerne avføringen hos de som ikke makter det selv, er en jobb som krever konduite, forståelse og respekt fra den som er pleietrengende, men også fra pleieren selv, helt åpenbart.

Det er et samspill som helst bør fungere for begge, ellers kan det bli vanskelig. Alle som utfører en slik jobb, fortjener en hyllest og honnør. Ikke sjikane.

Mange jobber er ikke like verdsatt, verken fra andre arbeidstakere eller via lønnsutbetalingen fra arbeidsgiveren.

Det betyr ikke at jobben ikke er viktig. Alle som jobber i helsevesenet i Norge, gjør en hederlig innsats for å redde liv, gjøre vanskelige dager litt lettere for de som trenger det. Da blir det trist å få sleng-bemerkninger som: “Ja vel, så du tørker bare rumpe?!” etter seg.

Om du visste halvparten av hvilken arbeidshverdag representanter for det norske helsevesen har, hadde vedkommende holdt kjeft. Hver eneste dag, er en kamp mot klokka for å redde liv, også hjemmehjelpen, som medisinerer de trengende – er livsviktig i sitt virke.

Å bli gammel, eller alvorlig syk er ingen lek, og det krever store ressurser fra samfunnet. Noen står beredt til å ta deg i mot når du skal opereres, planlagt eller akutt. Når du får kreft og er redd for å dø, trenger du trøst. tror du det er maskiner som tar deg i mot?

Feil. Det er meget kompetente mennesker som vet hva de skal si og gjøre, og de bryr seg oppriktig om deg. Men de har følelser og blir lei seg og nedbrutt over å ikke respektert i jobben de utfører, etter beste evne.

At du tør å sjikanere en av disse fantastiske menneskene som hjelper de svakeste av de svake. Vis heller respekt for en undervudert og lite anerkjent arbeidsgruppe. Leger, sykepleiere og hjelpepleiere på sykehus og i alle kommuner i landet, fortjener heller en stor takk, en takk for at dere er der – og passer på oss!

Kilde: Indre.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Borgerstyrt Personlig Assistanse – kan du få det? Ta testen!

BPA er et offentlig velferdstilbud, ikke alle er klare over at de har alle rettigheter til å få. Og som...

Lukk