I statsministerboligen i Oslo finnes det et trimrom i kjelleren. Det var der Jens Stoltenberg ble anmodet til å søke tilflukt 22. juli 2011. Riksalarmen hadde gått. Norge var rammet av terror, ingen visste hvem som stod bak bomben som gikk av i regjeringskvartalet eller hva som ellers hadde skjedd.

Nå vet vi mer.

Anders Behring Breivik hadde planene klare, mange av disse lyktes han med. Å drepe Gro Harlem Brundtland og Eskil Pedersen klarte han derimot ikke, noe som var en målsetning for terroristen. 77 andre mennesker måte bøte med livet da riksalarmen gikk. 8 drept av bomben, 69 skutt i mage og hode på Utøya. Norge ble forandret denne dagen.


– Erna Solberg (H) er nå statsminister, nå er det hun som må søke tilflukt i kjelleren i Inkognito gaten 18 når alarmen går neste gang. Ikke hvis, men når. Sjansen for at Norge på ny havner i et inferno av voldsom død og terror er dessverre minst like høy i dag som den ufattelig grusomme sommerdagen i 2011.

Samfunnet er under stadig utvikling, ikke nødvendigvis i riktig retning. Breviks tilhengere er i et økende antall, både i Norge og i verden forøvrig.

Er Norge forberedt på ny terrorhandlinger på norsk jord? Man kan vel trygt si at norsk politi slett ikke var forberedt på 22. juli 2011, ingen var forberedt. Hvordan kan man være beredt til å håndtere rå ondskap?

PST, forsvaret og statsminister Erna Solberg har all grunn til å se tilbake på hva som gikk galt da riksalarmen gikk. For det første gikk det nesten en hel time før alarmen gikk, for det andre ble mange feil gjort i de viktige minuttene etter bomben gikk av. Enda flere feil ble gjort da det ble rapportert om skyting på Utøya.

Statsministeren hadde ansvaret for rikets sikkerhet. Vi vet hvordan det gikk. Mange har den røde plastbåten, overfylt av tungt bevæpnet politi på jakt etter terroristen- limt på minnet.

Har Erna full oversikt og kontroll på landet? Neppe. Hvordan skal hun kunne styre landet fra treningsprogrammet i kjelleren på statsministerboligen?

Bør hun ikke sørge for å være der det skjer når riksalarmen går? Det er bare snakk om tid før det smeller igjen. Noen vet når og hvor….

 

Foto: Flickr/ quapan

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvilken verdi har din bolig? Økningen er større enn du tror!

De siste 10 årene har norske eneboliger og leiligheter økt mye i pris. Så mye at en verdivurdering på din...

Manchester United kan vinne Premier League

Den spillerstallen David Moyes (50) har til rådighet kjenner til vinnerkulturen, de har erfaring fra å vinne kamp ut og...

Lukk