Vi har så vidt rukket å puste litt etter terroren 22. juli før vi får en ny grusom og ondskapsfull drapssak i fanget. Paradoksalt nok så ble Sigrids søskenbarn drept på Utøya. Som om ikke denne familien har lidd nok allerede.

De to siktede i saken påstår at de har Alibi.

– Det gjenstår å se om de vil bli framstilt for varetektsfengsling, begge navnene florerer på sosiale medier, og det er forståelig. Folk er forbanna. Nok er nok. Vi skal ikke ha fler drap verken på ungdom eller andre nå.

Vi vet det vil skje igjen. Orker du fler drap på uskyldig ungdom nå?

– Forfatteren og journalisten Hilde Sandvik skrev en kronikk etter at Sigrid ble funnet drept. «Att døda ett barn» er selve fasiten på hva det norske folk må føle nå. Les hennes rørende og sterke kronikk her.

– Sigrids nærmeste familie har opplevd smerten ved å miste et barn allerede. De fikk mye trøst i tiden etter 22. juli da Fredrik Lund Schjetne (18) ble drept på Utøya. Samholdet, engasjementet, letemannskaper i hundretall, og trøsten etter at også Sigrid ble drept er rørende i seg selv.

Uansett er det en mager trøst. Fredrik og Sigrid kommer aldri tilbake. Ungdommer skal blomstre, ikke dø.

De er begge sannsynligvis drept av psykisk syke mennesker som skulle ha vært beskyttet mot seg selv, og stengt inne pga faren de er for samfunnet forøvrig.

Hvor mange andre » løse kanoner» går fritt rundt i ditt og mitt nabolag? Vi kan bare gjette, noen er det helt sikkert.

– Terroristen tok Fredrik, en eller fler kalde drapsmenn drepte Sigrid, de skal dømmes og stenges inne lenge. Det norske folk gir uttrykk for kondolanse, sorg, sinne og forbannelse via protokoller i nettaviser og på Facebook.

Vi vet at satsingen på psykisk helsevern har vært elendig i Norge i mange år. Der ligger nøkkelen til å unngå fler drap på uskyldige mennesker.

Sigrid-saken rører oss alle langt inn i sjelen på samme måte som 22. juli gjorde. Vi, det norske folk ønsker ikke at fler ungdommer ikke skal få leve livene sine til fulle.

Det er nok nå.

De som drepte Sigrid er allerede forhåpentligvis allerede bak lås og slå. Er det andre kalde drapsmenn der ute? Sannsynligvis. Det er skremmende og gir grunn til bekymring.

– De menneskene som er i stand til å drepe et barn med kalt blod, må få riktig psykisk behandling til riktig tid, ellers vil Sigrid bare bli en i rekken av offer for en psykisk syk persons handlinger.

Har vi råd til å la det skje?

Navnene til de som drepte Sigrid blir snart publisert. Deres familier er også ødelagt for alltid.

Foreldre vil kjenne på angsten når deres barn ikke kommer hjem til avtalt tid i uoverskuelig framtid. En av de verste smertene en mor og en far kan ha…

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fredrik Skavlan er tilbake med sesong nr 8!

Nordens ukronede talk-show vert Fredrik Skavlan er endelig tilbake i beste sendetid, og som en av fler gullbarrer i NRKs gullrekke.  Hos...

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er funnet drept!

Et lik er funnet på Kolbotn utenfor Oslo. Politiet bekrefter at det er Sigrid som har vært savnet side 5....

Lukk