Navnevalg – Reidun eller Khaleesi? «Og hva skal barnet hete?» spør presten. «Khaleesi» sier du som stolt mor eller far. «Hæ?» svarer sannsynligvis de aller fleste prester da.

Enten du skal døpe barnet, eller ha navnedag, for alle de som har slått opp med Den Norske Kirke – for det begynner å bli endel.

– Stadig flere foreldre velger vekk de tradisjonelle navene, som Per, Pål, Øyvind, Trond, Steinar og Gunnar. Nå er disse tradisjonelle trauste gode navnene, som er brukt gjennom snart to hundre år – på norske barn, på vei ut og vekk.

Nå er det langt mer originale navn hentet i fra de aller største TV-seriene og filmene som gjelder, når det kommer til navnevalg. «Arya,» «Jon Snow» og «Khaleesi» er blant de mest populære, skal vi tro en britisk undersøkelse – publisert i The Guardian.

Khaleesi, spilt av smellvakre Emilia Clarke, ble i 2013 kåret til den mest populære av alle med en viktig hovedrolle, i den svært så populære TV-serien, «Game of Thrones.»

Navnevalg - Reidun eller Khaleesi?

Daenerys Targaryen (Khaleesi), dragemor, og dronning, selv halvt drage, halvt menneske, spilt av vakre, Emilia Clarke.

Navnevalg – Reidun eller Khaleesi?

«Game of Thrones,» er mer populær enn noen gang. Derfor må man spørre seg. Er det rart man vil kalle opp poden etter en av heltene i verdens mest populære, mest sette og mest ettertraktede TV-serie? Neppe. Forståelig vil man kanskje heller si.

Når det gjelder dragemor, dronning og overhode av «House Targaryen

Det var hennes familie som satt på «jerntronen» for mange hundre år siden – en av de viktigste brikkene gjennom hele serien – og da kan man forstå hvilken tiltrekningskraft et slikt navn har. Og sett i lys av hvor mange millioner mennesker som ser sin favoritt-serie på TV. Er det i grunn rart at ikke «halve Norge» ikke har en jente som går rundt og heter Daenerys.

Vi kopierer jo det aller meste fra USA fra før mener jeg.Nå er det det britiske undersøkelser som forteller at mer mer enn 50 jenter i Storbritannia, som er direkte oppkalt etter fantasy-figuren «Khaleesi,» fra «Game of Thrones,» riktig nok. Men om det er også finnes norske barn med navn hentet fra underholdningsbransjen, ja det må være hevet over enhver tvil.

Og da er det ikke Dan Børge jeg tenker på.

I 2013, ble 244 jentebarn, kalt Arya, i Storbritannia. Du kan bare ikke utelukke at det er både en  Jon Snow, og en Kristoffer (Hivju) kopi blant norske barn også.

«Game of Thrones« er baser på bøkene «A Song of Ice And Fire,» skrevet av legenden George R.R. Martin, en amerikansk forfatter som er både populær, myteomspunnet og kontroversiell.

TV-giganten HBO produserer og har eierett til TV-serien som skal produseres i åtte sesonger. Den sjette er allerede påbegynt. Sesong fem, kommer på NRK i løpet av høsten. Anbefalt underholdning – om du liker sjangeren fantasy/ eventyr og liker kule navn på heltene.

Så kan du velge selv, om du vil at din sønn eller datter, skal bli populær i vennegjengen, eller mobbet på grunn av navnet. Presset ligger på mor og far.

Lykke til!

Kilde: The Guardian.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
TV2 med imponerende høst-program

Du kjenner de fleste programmene fra før. "Farmen", "Skal vi danse," "Norske talenter" og "Jakten på kjærligheten".  "Farmen" TV2s flaggskip...

Manchester United henter Barcelona-spiller!

Manchester United chief executive Ed Woodward was in Barcelona on Monday trying to tie up the £22m signing of forward...

Lukk