Mye tyder på at Norge og den politiske forsvarsledelse ikke trekker ut de norske styrkene, ennå. Jeg mener dette er en feilvurdering.

Søndag vender de nederlandske styrkene i Afghanistan hjem etter fire år i landet. Frykten er stor for at soldatene skal etterlate seg et tomrom.

– Vi har bedret sikkerheten for flertallet av befolkningen og sørget for bedre forhold innen helsestell, utdanning og handel. Dette er målbare resultater som Nederland kan være stolt av.

Slik beskriver general Peter van Uhm arven som de nederlandske soldatene etterlater seg i Uruzgan-provinsen sør i Afghanistan.

Lederen for soldatenes fagforening, Jan Kleian, sier at han har snakket med en rekke soldater som er skuffet over at oppdraget nå er slutt, til tross for at de har mistet 24 av sine medsoldater i løpet av de fire årene i Afghanistan.

NATO ba tidligere i år innstendig bedt Nederland om å forlenge oppdraget til august neste år.

Men anmodningen ga støtet til en heftig politisk debatt i Nederland, som endte med at den kristeligdemokratiske regjeringen til Jan-Peter Balkenende falt i februar.

Taliban var derimot raskt ute og hyllet den nederlandske beslutningen om å trekke soldatene helt ut.

– Vi gratulerer av hele vårt hjerte innbyggerne og myndighetene i Nederland for å ha mot nok til å ta denne uavhengige beslutningen, sier Taliban-talsmann Qari Yusuf Ahmadi til den nederlandske avisa Volkskrant.

Nederland har mistet 24 soldater, og brukt 11 milliard kroner. Norge har brukt et ukjent antall millarder og mistet totalt 9 soldater i utgangen av Juli, foreløpig…

Dramatisk økt antall drepte Maimana (grafikk/montasje) (Foto: NRK Grafikk/Scanpix)

Det er ingen tvi om at de Norske soldatene lever enn mye utryggere hverdag i Meymaneh nå enn tidligere-

Antall drepte og skadde sivile i området rundt militærleiren i Meymaneh i Afghanistan har økt dramatisk de siste årene. Ansvaret for leiren og oppgaven med å skape trygghet og sikkerhet i området har Norge.

Les hele saken på NRK.no

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7228533

Må vi miste 15 norske soldater til før vi tar fornuften fanget og trekker ut de norske styrkene?

Eller skal vi akseptere tap av norske soldaters liv i kampen mot Taliban, for det afganske folket?

Kilde VG.no og NRK.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10044038

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nydlige håndlagede gyngestoler og skipsratt

                    Hjemmelagde gyngestoler for barn fra 3-4 år.. Meget god kvalitet. Dreid, limt...

Bjarne Håkon Hanssen politisk død?

Bjarne Håkon Hansen, selveste pølse-Hansen roter det til for seg som PR -agent for First House. Han har også tidligere...

Lukk