Nett-kriminelle søker ensomme nordmenn. Mange tusen nordmenn går i felle hver eneste år. Årsaken er sammensatt og kompleks. Fordi man tror at den rette er funnet, men så er det ofte kjeltringer på jakt etter penger. Dessverre forsvinner det enorme summer ut av landet – penger som sannsynligvis er borte for alltid. Dine penger.

Lest? Nordmenn – enkle og naive ofre, lures for millioner!

Godt voksne kvinner og menn er kanskje nye på det å sjekke på nettet, de søker etter likesinnede enslige. Og går rett i garnet til profesjonelle svindlere, som lurer disse bestemødrene eller bestefedrene – for alle sparepengene deres.

Normale mennesker

Kjærlighet gjør blind heter det, derfor må noen hjelpe disse ensomme single. Som jakter etter en partner eller kjæreste, som for all del ikke bør falle for den amerikansk offiseren. Eks marinejegeren eller en annen type “helt”, med pent bilde i profilen sin. Som er dyktig på å hviske ømme ord i øret på de som vil høre og betale.

Normale oppegående mennesker, gjør normalt ikke noe så uansvarlig og fryktelig dumt. Som å gi fra seg sparepengene sine til vilt fremmede som spør om lån. Men det er mennesker som er sårbare, ensomme, lengtende og rike, som håpet å finne en partner, leter gjerne på nettet. Og finner denne overraskende raskt.

Nett-kriminelle søker ensomme nordmenn

“Den rette” i mange tilfeller, er altså svindlere som har funnet seg en nisje i å oppsøke ensomme nordmenn, kvinner som menn, der penger kommer opp som tema etter kort tid. Da bør alarmklokkene ringe, umiddelbart. Vedkommende som utgir seg for å være både rik, vakker og eksotisk, er sannsynligvis en kjeltring som driver med slikt på fulltid – nemlig å lure naive nordmenn.

Blendet

Ordene man ønsker å høre, kommer ut av munnen til denne nye beileren, en spenning oppstår, lovnader om å komme på besøk blir ikke holdt, ønske om lån til ny flybillett kommer og man er fanget i garnet i det øyeblikket man betaler penger til det man tror er en potensiell kjæreste.

Det er litt vanskelig å forstå, men på en annen måte litt enklere når man vet hva desperasjon kan gjøre med ensom mennesker. De ønsker for alt i livet å bare finne en partner, en kjæreste og en livsledsager når ensomheten tar overhånd, kan hende over flere tiår. Da blir man utvilsomt blendet av håp om bedre tider, og tar av de midlene man har til rådighet.

Kripos forsøker å mane til edruelighet, uten særlig hell. Ifølge Økokrim, ble det sendt ut hele 280 millioner kroner fra Norge i 2015. 209 norske kvinner og menn ble rett og slett rundlurt. I 2016 var beløpet på 206 millioner kroner. Dette er oppsparte midler som særlig godt voksne mennesker sender ut av landet i håp om å slippe ensomheten.

Kripos kommer med følgende råd, om du tror du er blitt kontaktet av svindlere på chatte-sted eller sjekke-sted på nettet.

Ikke vær naiv

  • Ta kontakt med politiet snarest mulig
  • Send aldri penger til noen her internett som du ikke kjenner
  • Kutt all kommunikasjon, uansett hvor hyggelige vedkommende er
  • Ta ikke kontakt med svindlerene på ny
  • Be noen du stoler på, om råd

Verden er full av uærlige, slemme og ondskapsfulle mennesker, dessverre. Mennesker som mer enn gjerne bruker flere måneder på å få tak i nettopp dine penger. Kommer du i kontakt med mennesker du ikke kjenner, via World, Wide, Web – MÅ du ikke sende en krone til vedkommende. Uansett. Samme hvor mye de ber om det.

Ofte er det menn som tar kontakt med godt voksne kvinner, som er de enkleste ofrene for gjerningsmennene.

Men også menn er svindlet i den tro at de har funnet en ung og vakker kvinne på nettet. Hun trenger bare hjelp til å få sin kreftsyke mor til sykehus, 50.000 kroner trenger hun, som selvsagt blir betalt tilbake. Så snart nå hun kommer til Norge for å gifte seg med deg. Da bør du sannsynligvis våkne opp.

Du er i ferd med å bli lurt, big time! Dessverre.

Kilde: Kripos.no

Vargas

Pin It on Pinterest