De aller fleste har TV og internett. Mange leverandører har muligheter for å gi deg begge deler. I en boks. Er du fornøyd med det produktet du betaler for?

– Du kan velge mellom en rekke forskjellige leverandører. Skal du ha Fibernett, så det må graves inn til huset ditt ( du må enten grave da kabelen legges i bakken, dette må du gjøre selv eller få noen til å gjøre det for deg). Du kan velge «Alt- i ett», Telenor, «GET», «Homebase», «Canal Digital», NextGentel», «Viasat»,  og en rekke andre seriøse og mindre seriøse selskap som tjener store penger på at vi ikke vet nok, og ikke har innsikt nok til å forstå hva vi betaler for.

Noen leverer TV-signaler, andre internett-signaler. Noen begge deler.

-Flere av disse leverandørene har vært i klammeri med Forbrukerombudet, «TV2 hjelper deg», og har mange misfornøyde kunder. Tro heller ikke på alt som skrives i forskjellige forum, på deres egne nettsider eller på «Mitt-anbud» og andre lignende sider da disse sensurerer kritiske kommentarer.

Om du skal ha HD TV, bredbånd med nok hastighet til både unger, kjerring, svigermor og deg selv, så er det mere enn nok å sette seg inn i. Selvsagt har det noe å si hva dette koster for alt sammen. Det du kan være sikker på og som du allerede har smertelig erfart er at det er veldig dyrt om du skal ha «alt» og til raskeste hastighet.

– Skal du ha dekoder, eller parabol? Skal du ha bare grunnpakken eller «full pakke»? Er alt inkludert eller er det egen månedsleie på dekoderen, og får du sett alle tilgjengelige HD kanaler uten HD dekoder. Nei, det gjør du selvsagt ikke, men det er ikke så selvfølgelig for alle. Jeg er helt sikker på at det er mange som ikke vet hva HD er heller.

Skal du velge trådløst nettverk, stasjonær eller bærbar? PC eller MAC?

Og det er ikke så rart. Er man ikke litt over gjennomsnittet engasjert eller har passert 45 år så er det ikke rart i det hele tatt. HD står for High Definisjon, og betyr at tv bildet har en høyere oppløsning og har derfor en langt bedre kvalitet enn det «vanlige» tv bildet.

– Det kan være mye penger å spare på å snakke med noen du stoler på om du er i tvil om hva du skal velge. Tenk gjennom ditt behov. Trenger du alle TV kanalene som er å få tak i eller holder det med en standard pakke? Bredbåndhastigheten avgjør prisen på dette, og de fleste greier seg med det  laveste Kbps (kilobytes pr sekund) eller noe sånt.

Det kan være smart å sette seg inn i alle tilbudene før man tar en runde og sjekker hvor man får stilt sine behov, beste pris og beste service. Det kan være store forskjeller på de forskjellige leverandørene.

 Gullpakke, rikspakke, smalpakke, pakker uten sport, med sport, uten fotball, med med travsport, det er like mange forskjellige pakker som det er selskaper som leverer TV kanaler. Et uoversiktlig og opprørt hav av muligheter. Til forskjellig pris.

TV2 alene har mange forskjellige tilbud. TV2 sumo, er TV på internett. Ønsker du å se Tippeliga fotball så er det en egen pakke, ønsker du heller engelsk fotball så er det egne kanaler for det.

Selvsagt kan man velge å hverken ha TV eller internett, men da blir man raskt sett på som en raring.  Det han hende man ikke får vært med i diskusjonen rundt lunsjbordet i samme grad når man ikke har fått med seg TV høydepunktene.

Dessuten er internett allemannseie og et fantastisk verktøy vi nordmenn er blant de beste i verden på å bruke.

Det er bare så synd at det ikke finnes lover og regler for de bedrifter som tilbyr de forskjellige pakkene av internett, og TV kanaler. Det hadde hjulpet mange å finne fram i jungelen av leverandører.

– Sjekk også med den leverandøren du velger, om det faktisk er mulig å få internett til din adresse. Det er ingen selvfølge over alt, heller ikke i storbyene. En eller flere leverandører kan helt sikkert hjelpe deg da det skal væreiInternett dekning i hele landet.

Det «GET» kan levere et sted, kan «Fibernett» ha problemer med å levere på samme adresse. Det er også et av de mange spørsmål mange sliter med å få svar på.

Har du full kontroll på dine pakker og hva du betaler for det du får?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjøp av sex- kvinner og menn kjøper sex av menn også i Norge

Menn selger også sex. Et meget tabubelagt område som det skrives lite om og sies enda mindre om. Selvsagt er...

Drømmene blir til mens du lever

 - Uansett hvor du er i livet så bør du ha en drøm, noe å strekke deg etter. Høsten er...

Lukk