Dessverre så ser det ut til at netthetsen er i ferd med å være kilde til selvmord. Både i Sverige, Storbritannia og i USA har unge jenter valgt å avslutte eget liv pga andres tankeløse ondskap.

– Svensk politi mener at en 13 år gammel jente valgte å ta selvmord ved å kaste seg foran toget rett ved den lille svenske byen Kulma. Etterforskningen viser at det etter all sannsynlighet er en Nett-pedofil som står bak.

Svensk politi valgte nylig å offentliggjøre et brukernavn som en 45-åring- sentral i denne saken- skal ha brukt på nettet: bealarsson97.

Framgangsmåten er at de pedofile framstår som jevngamle, men er ofte betydelig eldre, målet er å komme i kontakt med barn og unge som lett kan bli ett offer for de som står bak. Det er liten tvil om at de som prøvde å få tak i den stakkars svenske jenta hadde seksuelle motiv.

– Netthetsen blir tøffere, voldsommere og får større konsekvenser enn det mange foreldre forstår. De unge er spekulative og klarer å skjule det meste for sine foreldre og venner om de ønsker det. Som  omsorgsperson bør alle ta en sjekk, finn ut hvem ungdommene er i kontakt med, og hvorfor.

Det er bedre å bry seg en gang for mye enn at en ungdom ender opp med å ta sitt eget liv pga lang trakassering, sjikane, trusler og mobbing på Facebook, på skolen eller i «vennekretsen».

Straffen for å mobbe noen i døden bør være på lik linje med drap, fordi det er det det er. Mobber du noen inn i døden bør du i fengsel i lang tid.

Prøv å sette deg inn i følelsene til ofret i en slik sak.

Hvilke tanker gjør en person seg, som får en slik behandling at døden er eneste utvei? Kanskje vedkommende får bildet av et rep med en løkke på MMS, kanskje en SMS om at hun eller han bør gå å ta sitt liv? Nedsettende og grufulle meldinger på blogg eller Facebook. Mulighetene er mange.

Hvorfor mobber man?

Misunnelse, utrygghet, man plukker den som tilsynelatende er et lett offer. Noen ganger er mobberen en som ønsker å utnytte ofret på alle måter, også seksuelt. Oftest er det bekjente som man tidligere har vært venn med, så har det av en eller annen grunn skjært seg. Det er da det skjer.

Ondskapen får fritt spillerom.

Når begynner tankene å peile seg inn på døden? Hvordan kan et ungt menneske ha det så forferdelig vondt at døden sees på som eneste utvei, uten at voksne mennesker ser signalene. Hvordan er det mulig?

En klok vakker dame som heter Kristin Oudmayer har skrevet flere bøker og gode blogginnlegg om mobbing, det anbefaler jeg alle å lese så snart som mulig, både bøkene og bloggen. Lær deg samtidig å lese signalene.

Ikke la en ungdom i din omgangskrets på din skole få gå alene i sin smerte. Ikke la en pult i din klasse stå tom fordi vedkommende aldri kommer tilbake pga trakassering og ondskapsfull mobbing.

VIS AT DU BRYR DEG!

Til alle som sliter, DU er viktigere enn du tror!

  • Kirkens SOS’ døgnåpne telefon: 815 33 300
  • Mental Helses døgnåpne og gratis hjelpetelefon: 116 123
  • Røde Kors telefonen for barn og unge: Røde kors-telefonen for barn og unge, åpen mandag-fredag 14-20: 800 333 21
  • På Røde Kors’ nettsiderkan du også chatte, diskutere og sende mail hvis du har spørsmål eller trenger noen å snakke med.
  • Alarmtelefonen for barn og unge: Er gratis og åpen 15.00-08.00 og døgnåpen på helligdager og i helger: 116 111

 

Kilde VG.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Trollmannen fra Oz i ny drakt og i 3D Norgespremiere 15. mars

De fleste har et eller annet forhold til eventyret og filmen om Trollmannen fra Oz. Kanskje det mest populære eventyret...

Jada Smith med støtte til Justin Bieber

Justin Bieber har vært i trøbbel i starten på sin Europa Tour, som også skal berøre både Norge og Sverige...

Lukk