Nettovergrep – Dine bilder og videoer kan bli publisert. Norske myndigheter og Kripos står maktesløse og ser på at en ny trend er iferd med å utarte seg for norske nettbrukere – og ofrene er naive tenåringer som tror de kan komme lett til rikdom og berømmelse. Dessverre.

Som en mor eller far til tenåringsbarn, kan du ikke få forklart sterkt nok hvor farlig og skadelig det kan være å gi fra seg nakenbilder, video eller personal-informasjon som andre kan utnytte til sin fordel.

Fremgangsmåten er kjent, men politi og myndigheter frykter at hundrevis, ja kanskje tusenvis av unge, kan få problemer med nettkriminalitet i årene som kommer.

Nettovergrep – Dine bilder og videoer kan bli publisert

Som foreldre til unge nettbrukere, skal man veilede etter beste evne, men i stedet for en pekefinger opp i ansiktet, bør de unge få vite hva som kan møte dem på et avtalt møte, og fortelle nøyaktig hvilke konsekvenser det kan få. Både på kort og lang sikt.

Man må slett ikke være ung for å bli lurt av potensiell partner man møter via date-sider eller på sosiale medier. Kjeltringene jakter i alle aldre.

Å bli truet til taushet, eller bli truet til å sende nakenbilder av seg selv, som senere kan bli funnet igjen på andre nettsider er alvorlig. Det er alvorlig for den som er offer i en slik sak, og det kan få alvorlige konsekvenser i framtiden, da bildene kan være vanskelig å få fjernet.

Og det er frustrerende og vanskelig for foreldre og andre omsorgspersoner for den som blir rammet, fordi man ikke vet hvordan man kan hjelpe. Politiet og myndighetene har maktet å ta noen kriminelle nettsvindlerne, men sjansen for aldri å bli tatt er dessverre fortsatt stor.

Nettovergrep. Alvorlige overgrep.

En 20-åring ble nylig dømt til ni års fengsel for mer enn hundre voldtekter, i Nedre Romerike tingrett, for å ha lurt sine offer via nettsvindel. En av få som er tatt, men der mange får jobbe fritt fra et tastatur, ett eller annet sted i Norge.

Neste offer kan være deg, din datter eller til og med din sønn.

Vær på vakt og tenk over hvilke konsekvenser det kan få om du enten sender info, film, eller bilder av deg selv – eller møter mennesker du egentlig ikke kjenner.

Ikke bli et lett offer for kyniske kjeltringer som er villig til å gjøre hva som helt for å lure deg.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Naken – kåt og alene på Huk?

Naken - kåt og alene på Huk? Mange kvinner og fortsatt mange menn synes det er pinlig og ubehagelig med...

Lukk