Nettsvindel – naive nordmenn enkle offer, lurt for millioner. Så er det nok engang bevist. Naive nordmenn er nettsvindlernes enkleste ofre. Dessverre.

Ensomhet

Mange hundre nordmenn blir hvert eneste år lurt for både sparepenger, og tar til og med opp lån for å hjelpe “nett-kjæresten”. Nesten alltid, en person de aldri har møtt.

Hva er det som får fullt oppegående, hardt arbeidende kvinner og menn til å bli så naive og blendet av interesse fra en annen – at de rett og slett mister gangsynet fullstendig? Ensomhet, ønske om å finne den rette, og ømme ord som er nettopp det man ønsker å høre, når man er som mest sårbar. En kynisk og ondskapsfull måte å lure folk som tror de er i ferd med å innlede et forhold.

Dessverre er det mange nordmenn som går i denne fella.

Ny partner

Ofte er det via nettsteder der man søker etter en ny partner, kontakt blir opprettet første gang. Man treffer en person med det rette utseende. Gjerne fra en annen by, eller et annet land. En person som forteller deg at du ser bra ut, og at vedkommende vil møte deg snart. Du blir smigret og glad for flørtingen og oppmerksomheten.

Pengene sitter raskt veldig løst. Du vil så gjerne at alt vedkommende øser av seg med verbal godhet, skal være sant. Ofte er det ikke det. Dessverre.

Enda kan det gå noen uker, ja kanskje måneder før tema penger kommer opp i dialogen mellom dere. Noen ganger handler det om lån til flybillett, sykdom eller dyre reparasjoner. Alltid med samme unnskyldning om at egne penger har uteblitt av ulike årsaker. Naive nordmenn biter på og kaster penger etter utspekulerte svindlere.

Nettsvindel

Nettsvindel er ikke noe nytt fenomen, nettopp derfor er det med undring man kan konstatere at antall økte svindelforsøk øker i omfang, og at svindlerne lykkes med å lure nordmenn.

Norske kvinner og menn er ikke dumme. Men alt for mange er håpløs naive. Det er kun din skyld om du biter på agnet som legges ut for at du skal betale penger til de som forsøker å lure deg. Ingen andres. Dine penger og din personlige økonomi, er ditt ansvar alene. Som man reder, ligger man. Politiet får ikke gjort noe som helst, om du overfører penger via banken, til noen har lurt deg.

Banken kan, i visse tilfeller se at dine transaksjoner kan være svindel og derfor gi deg et hint om at dette bør du slutte med. Men dessverre ikke alltid. Ikke er det bankens ansvar heller. Det er ditt og ditt alene.

Penger

Svindlerne vil i takt med tiden finne enda flere kompliserte og avanserte måter å svindle naive og rike nordmenn på, også i framtiden. Du bør aldri, noen gang – sende penger via din nettbank eller i kontanter til mennesker du aldri har møtt. Enda årsaken framstår som alvorlig, desperat og prekær, si nei hver eneste gang.

Til og med til folk du kjenner, skal du være forsiktig med å låne ut penger til. Ikke bare fordi du kan bli lurt, men fordi det kan være kilde til krangel og uvennskap i ettertid. Penger er svært ofte kilder til problemer, om man har valgt å låne bort sine verdier.

E-poster i innboksen, som forteller at du har arvet, eller blitt plukket ut til å vinne store summer er alltid forsøk på svindel. Er du mistenksom, så slett driten med det samme. Ikke bli offer for ren og skjær ondskap. Behold dine hardt opptjente midler, og ikke send en eneste krone til en “potensiell kjæreste.”

Les mer på Økokrim.no og VG.no, om tema nettsvindel.

Vargas

Pin It on Pinterest