En fotballspiller som ikke skjønner sitt eget beste og går så langt som å øve vold mot en offentlige tjenestemann kan ha en strafferamme på to års fengsel om han blir dømt. Nicki Bille Nielsen (26) har blitt en hodepine for Rosenborg

Rosenborg-spissen Bille Nielsen, best kjent som «El Pistolero» har åpnebart et problem som for Rosenborg kun har en løsning. Å fjerne den gode dansken fra lønningslista på Lerkendal. Selvsagt skal spillere få ha det show, gå på byen i vise seg fram, alle Tippeliga-spillerne i Norge er lokale helter. Men har ikke Nicki Bille fått advarsler tidligere? 

Hvilke lover som gjelder i Danmark er ikke på det rene, men uansett er det lite smart å bite en politi-tjenestemann. Det var i København den energiske dansken skal ha kommet i klammeri med en politimann, som endte med at Nicki Bille Nielsen har blitt anmeldt på grunn av biting.

Rosenborg på sin side vil til bunns i saken, og har sett seg tvunget til å utelate Nilesen til mandagens kamp mot Bodø Glimt, skriver klubben i en pressemelding.

I følge danske Extra Bladet skal 26 åringen ha blitt forbanna da han ble stoppet av politiet i den danske hovedstaden, som på sin side valgte å måtte bruke pepperspray på Rosenborg-spilleren. Nielsen spyttet mot en politimann i politibilen, og det var det tjenestemann skulle skyve vekk spillerens ansikt, at Bille Nielsen valgte å bite politimannen.

– Rosenborg som er Nicki Billes arbeidsgiver har et ansvar for at deres spillere går foran som et godt eksempel. At noen spillere velger å bryte lagets ordensregler og med det havne i politiets søkelys er selvsagt graverende og alvorlig. RBK har vell strengt tatt intet valg, de bør snarest kanselere danskens kontrakt og sende han på dør.

Bille Nielsen har vært involvert i flere utenomsportslige hendelser etter han kom til Rosenborg, og så sent som i september i fjor fikk han 10 000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter vold utenfor to utesteder i Trondheim. I tillegg måtte han tilbringe natten på glattcelle.

– Han har en historie i Rosenborg, og også fått en alvorlig advarsel av oss tidligere. Det betyr at listen ligger lavt når det kommer til nye hendelser, det gjør det. Når politiet i København er involvert i en hendelse med Nicki Bille Nielsen er det alvorlig. Det er det ingen tvil om, sier sportslig leder Erik Hoftun.

Norges største klubb har et ansvar for alle spillere, også de i yngre. Da kan man ikke se gjennom fingrene på at noen velger å gå sine egne veier som går på akkord med lagets interne lover og regler. Når det i tillegg er snakk om alvorlige forseelser gang etter gang har ikke Rosenborg noe annet valg.

Nicki Bille Nielsen er ferdig i Rosenborg.

Kilde: BT/ Adressa.no

Foto: Flickr/ Gimnàstic de Tarragona

Vargas

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du ensom som singel? Da er det på tide med endringer!

Du som er så flott bør vel ikke sitte alene? Du er jo helt unik, du vet- det finnes bare...

Manchester United må sparke David Moyes!

Da Everton satte inn 2-0 allerede i førsteomgang mot Manchester United første påskedag, sang Everton-fansen, "are you watching David Moyes"?...

Lukk