Hodene ruller som aldri før i Premier League i en sesong som har vært preget av suksess for mange lag, særlig i Europa. Southampton er den niende klubben som velger å sparke sin manager inneværende sesong, noe som må være ny rekord.

Mauricio Pellegrino (46) ble ansatt i juni, etter at den forrige manageren, Claude Puel fikk fyken. Åtte kamper før sesongslutt var det hele over for argentineren.

Etter kun én seier på siste 17 kamper, og et brak tap mot Newcastle hjemme på St. Mary’s Stadium med 0-3, var det den berømte dråpen.

 Mauricio Pellegrino er den niende manageren som har blitt sparket, denne sesongen i Premier League foto: Wikipedia.org

Claus Lundekvams gamle klubb ligger bare ett lusent poeng over den fryktede nedrykksstreken og har en svært fallende kurve. De tre lagene som ligger på nedrykk per dato er Crystal Palace, Stoke og WBA, som heller nesten aldri vinner fotballkamper.

De store kanonene, Manchester City, Manchester United og Liverpool er alle med videre i Champions League, Chelsea kan ryke ut mor Barcelona, og Spurs er allerede ute, men England er i aller høyeste grad med i det gode selskap igjen. Til og med Arsenal  hat suksess i Europa League, men kontrastene for de gode og de svakere lagene i Premier League – er skrevet på veggen.

Det er himmel eller helvete for godt over halvparten av lagene i den gjeve engelske toppdivisjonen. Southampton har hatt store ambisjoner, og gjorde nok en kardinal feil med å la Ronald Koeman få gå til Everton i 2016. Nederlenderen hadde «The Saints» oppe på en 8. plass.

Lagene helt opp til 11. plass på tabellen, som Brighton innehar, ligger  langt fra trygt plassert. Det skiller nemlig bare seks poeng, ned til Southampton på 17. plass.

I 2009, var Southampton nære ved å gå konkurs. Få steder i idrettens verden, er det enklere å gå fra suksess til fiasko på rekordtid – enn i den engelske fotballen.

Assistentmanager Carlos Compagnucci og assisterende førstelagstrener, Xavier Tamarit, ble også avskjediget sammen med hovedtrener, Pellegrino.

Mange peker umiddelbart på Mark Hughes som ny manager i Southampton, som har klippekort på å ta over lag som sparker sine trenere. Den tidligere Manchester United spilleren fikk fyken i Stoke, tidligere i sesongen.

Marco Silva, som fikk sparken i Watford, er et annet navn med lave odds, og det samme er tyske Thomas Tuchel, en annen manager som er ledig på flekken, denne fikk fyken i Borussia Dortmund i mai i fjor.

Se ikke bort fra at den tiende manageren blir byttet ut før sesongen er over i mai, da Manchester City løfter trofeet i en av de mest suverene seirene i Premier Leagues historie. Suksessen til tross, rent  hypotetisk, kan Pep Guardiola få fyken etter femten kamper neste sesong.

Det er nemlig Premier League – på godt og vondt.

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slåsskamper blant ungdom filmes og deles

Slåsskamper blant ungdom filmes og deles på nettet. Ungdom ned i 10-års alderen møtes for å sloss, dette filmes og...

Nuno vil bli en suksess for Wolves

Wolves har så langt hatt en eventyrlig sesong, mye takket den nye manageren, Nuno Espirito Santo. Portugiseren som har bakgrunn...

Lukk