[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2JnYcuRW_qo[/youtube]

NIKE er et av verdens mest kjente merkevarer og de har de dyktigste folkene på de fleste felt, også på markedsføring. Denne videoen er unik på flere felt fordi den setter fokus på mange viktig ting i løpet av svært kort tid.

Typisk NIKE, og en video som setter seg på minnet.

12 år gamle Nathan Sorell fra USA er allerede blitt verdenskjent for sin innsats som reklame-gutt for den kjente sko-produsenten.

Han er tydelig overvektig i videoen og skal få oss frodige, tykke, overvektige og kjempe fete til å begynne å løpe.

– Budskapet er selvsagt at så mange som mulig skal bruke det kjente amerikanske skomerket for å nå drømmen. USA er som kjent mulighetenes rike, der drømmer blir til virkelighet.

– Jeg kan ikke garantere at du blir like sporty som andre langt mer kjente mennesker enn unge Sorell, men det jeg kan håpe på er at du forstår at det er en mulighet for alle. Om du bare vil det nok så klarer også du å trene deg til en sund framtid om du ønsker.

– Du kommer til å huske videoen, og det er nettopp det NIKE ønsker at du skal. Selvsagt kan man diskutere til man blir blå om det er uetisk å bruke et overvektig barn i forsøket på å nå ut til alle de overvektige rundt om i verden. Utelukkende for å tjene enda mer penger.

– I dette tilfelle så kommer budskapet om at også overvektige kan bli dyktige til å løpe, trene og være i bevegelse for deretter å bli sunnere og veie mindre. Foran etikken etter min mening.

– Neste steg for Sorell er nettopp å gå ned i vekt. Sammen med moren har de blitt enige om å jobbe hardt fremover, for å få 12-åringen i form. Hvis dette prosjektet lykkes, kommer Nike tilbake med kamera for å forsterke beskjeden.

– Om denne reklamen også kan få deg og meg opp av sofaen så har den en meget viktig og riktig misjon som har stor betydning for veldig mange. Da får det heller være at noen blir enda rikere av det.

Det er faktisk helse i hvert eneste skritt.

Dette innlegget et ikke sponset av NIKE eller noen andre, og har ikke sko som budskap, men helse om du var i tvil.

Kilde: NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Per Sandberg en skam for FRP og politikerstanden

Per Sandberg (52) er sannsynligvis den eneste politiker i Norge som har vært full på Stortingets talerstol, han er den eneste politiker...

MARS-landingen et viktig skritt mot liv i universet?

Det er ikke de guttene og jentene som var mest opptatt av det motsatte kjønn, eller samme kjønn for den...

Lukk