Noen har mer flaks enn andre uten at man kan vite hvorfor. For alle som tror på skjebnen, er det lettere å tro at det er forutbestemt for den det gjelder. At man enten er heldig og vinner 12 rette i fotballtipping, eller man scorer tre mål i oldboys-kampen.

Hva som er flaks, skjebnen eller kunnskap er også spørsmål det er naturlig å stille.

Tror du Lionel Messi er heldig gjennom sin eventyrlig karriere i Barcelona? At han kun har flaks, når han scorer mål? Kan en fotballspiller ha bare flaks, når han har gjort mer enn 600 mål? Selvsagt ikke. Lionel Messi er best i verden. Punktum.

Du og jeg, vi vanlige dødelige kan sette ned tolv riktig tegn på kupongen, eller sette de syv riktige tegnene og vinne i Lotto. Men det er utelukkende flaks, den som tror det er andre krefter som avgjør noe slikt, har et problem. Men hva er det som skiller oss ut fra alle de andre som ikke har flaks? De færreste vinner, det er langt flere som nesten aldri vinner. Hvorfor det?

Table of Contents

Tsunamien

Vi har hørt om mennesker som faktisk har vunnet enorme beløp, opp til flere ganger gjennom livet. Er ikke det urettferdig, tenker du kanskje? Eller er det bare flaks?

Om man opplevde Tsunamien i Asia i 2004, på nært hold, uten å miste livet, eller noen av sine nærmeste, er det utvilsomt flaks. Eller var det kun tilfeldigheter som gjorde at ingen i din nærmeste krets døde?

Vel, flaks eller ikke. Du kan ikke planlegge for flaks, men du kan kanskje legge forholdene til rette for deg selv ved å gjøre kloke valg. Da kan det å spille på norske casino være løsningen for deg – særlig om du liker spenning. Hvem gjør ikke det, forresten?

Enten man forsøker å hoppe i fallskjerm, kjører Go-kart på bane sammen med venner eller satser noen kroner for å vinne mer. Å jakte spenning har mennesker drevet på med siden tidenes morgen, og slik vil det forbli også.

Noen har mer flaks enn andre

Skjebnen

Det motsatte av flaks, det er uflaks. Og det er veldig synonymt med oss nordmenn, vil noen nikke gjenkjennende til. Ikke alle, helt åpenbart, men vi kjenner til norske menn særlig, som er veldig lik Donald Duck. Du vet, fetter Antons uheldige slektning. Uflaks hvor enn han oppholder seg.

Heldigvis er det slik at lykken kan snu, selv for den mest uheldige av oss.

Da vil mange komme inn på skjebnen igjen. De kan med stjerner i øyene fortelle om hvor tilfeldig det var, at hun møtte ham, og at det ble de to. Men var det virkelig tilfeldig, eller var det skjebnen som avgjorde dette første, viktige møte?

Vi som elsker sport, har også nese for god underholdning. Derfor betaler vi mer enn gjerne flere tusen kroner, flere ganger per år for å reise til England for å se god fotball. Ingenting er så fantastisk og så deilig – når favorittlaget vinner. Enten det er mot bedre motstand eller mot lag det forventes man bør slå.

Wolves som er laget i våre hjerter, er bedre enn på lenge og det er vidunderlig vakkert.

Flaks er også synonymt med lykke og det å være lykkelig. At du møtte din utkårede og vedkommende ønsket å bli din – er kanskje skjebnen eller flaks? Faktum er at dere begge går i lykkerus, i hvert fall den førte tiden dere er sammen. Forelskelsens rus er som kjent både gratis og fantastisk, men går over i bunnløs kjærlighet, om man er heldig. Eller er det også flaks?

Lykke

Mange er lykkelig som singel også, og det er et økende antall ‘eneboende’ i Norge. Selvsagt kan man kjenne på både lykke og frihet ved å kun ha seg selv å tenke på, uten å måtte diskutere alt hele tiden. For de fleste er det dog best å være to, sies det. Hva mener du?

For å være lykkelig over tid, kan man være så heldig å bli født i Norge.

Nordmenn er blant de lykkeligste i verden, kun ofte slott av danskene, eller finnene av alle mennesker. Nordmenn har samvær med familien høyt oppe listen over det som gjør oss mest lykkelig. Deretter kommer helsa, økonomi og jobb. Jobb og økonomi henger sammen. Uten jobb, lavere eller ingen inntekt, har man ikke helsa, kan man ikke jobbe.

Også trygghet kommer høyt oppe på listen over hva som gjør oss lykkelige. Det å vite at vi får lønn når vi skal, vite at legen lytter til oss. Og at vi kan gå på jobb uten at arbeidsgiveren svindler oss. eller at vi blir slått ned på vei fra jobb. Ingen unntak uten regler, eller hva det heter.

Dessverre skjer det ting i Norge, som selvsagt aldri burde ha skjedd med enkelte av oss, men det får skjebnen heller få skylden for.

Enig?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fra hest og kjerre til Tesla

Fra hest og kjerre til Tesla – er det ikke mer enn drøyt hundre år gjennom historien. Det er et...

Lukk