Om du har valgt å smake på din Bayer et sted i Danmark, Belgia eller Tyskland, så har du helt sikkert fått et akseptabelt produkt. De vet hva de driver med, men ølbrygging er slett ingen dans på roser.

Først skal man finne en oppskrift som gir et godt nok produkt til kresne kunder, så skal det markedsføres, så skal det selges og sist, men ikke minst det viktigste-  man skal prøve å tjene penger på sitt produkt.

Alle som har drevet egen bedrift vet at det slett ikke er enkelt.

Når man har planene klare og skal starte opp en bedrift så har man visse forpliktelser som arbeidsgiver. Arbeidsavtaler, lønn etter avtale, arbeidstid etter avtale, og ikke minst lønn etter avtale. Dette gjelder kun om det er etablert et selskap, og de ansatte er ansatt.

 suksess-teamet i Mikrobryggeriet Foto: Nøgne Ø

– Er man derimot en vennegjeng som har en felles interesse til å brygge et brygg, for å se om det er mulig, i tillegg til å være kompromissløs med kvalitet og sluttprodukt, så gjelder det ingen skrevne regler, enn normal folkeskikk.

Hos den Nøgne Ø i Grimstad har det vært et spleiselag som har endt opp som et av de mest spennende bryggeri i Norge- et såkalt Mikrobryggeri som startet opp i 2011, og som nå kan bære fruktene av å bruke fornuft og knallhardt arbeide i langt tid fram til i dag.

Nå kan du få en flaske av Nagne Ø på de fleste bedre restauranter og spisesteder rundt om i Norge.

– På skrivebordet, i teorien og på planleggingstadiet ser det ut som en knallsuksess. «In the hard life og makin a quality product», er det et jævla slit som gjelder fra alle involverte. Irritasjon over manglende forståelse og godkjenning fra det offentlige byråkrati, økonomiske utfordringer og lang leveringstid av produkter man trodde skulle være enkelt å skaffe.

Å brygge et godt brygg er kunst. Blir produktet en suksess, så kan det bli en slager langt uten for landegrensene, men fram til sluttproduktet er den en svært lang reise.

Hva skal en flaske hjemmebrygg koste? Hva betaler du for en flaske «Donald-vin» i butikken? Ca 70- 80 kroner, og da er du innenfor til å få en flaske med kvalitets-brygg fra et Mikrobryggeri.

Har du til gode å smake, så er det kanskje på tide- du vil bli overrasket!

God kvalitet koster, og det er så absolutt verdt det, men tenk gjennom prosessen fra oppskrift og idé, til planlegging og gjennomføring til du står med produktet.

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hun er kåret til verdens mest sexy modell…

Verdens modeller er et yndet objekt for fotografer til de mest kjente magasiner i verden. Vogue er kanskje det største...

KEPLER- Jordens øye mot verdensrommet

Keplers hovedoppdrag  er utviklet for å kartlegge vår region av vår galakse, Melkeveien  for å oppdage planeter på størrelse med...

Lukk