Reiseselskapene melder om rekord stor etterspørsel, og stadig stigende priser på syden-restplassene. Det tømmes fort nå, og skal du til sol og varme må du bestille nå. 

lyn (Foto: snowpeak/flick)

– For store deler av Norge og hele Sverige har det vært et labert sommervær. Problemet er at det skal fortsette minst en uke til. Av den grunn er det syden operatørene som kan cashe inn nok en gang på en foreløpig elendig norsk og svensk sommer.

Det finnes ikke dårlig vær, bare veldig mye nedbør i den norske fellesferien. Trist for alle som venter på sola.

– I Trønderlag er det meldt om den kaldeste juli på tolv år så langt denne sommeren, og da var ned mot null grader natt til 9. juli. Med svært kort ferie er det ikke så veldig overraskende at mange nå flykter landet.

Det samme skjer også i Sverige. Det meldes om smekk fulle fly til sol og varme på alle større flyplasser.

– En nordisk sommer er som forventet, kald fuktig og krydret med drønnet fra tordenvær, i mellom noen glimt av sol. I Norge og Sverige har man ca 4 uker sommerferie, og denne ønsker man å bruke til kos og hygge i sol og helst litt varme.

De færreste ønsker seg en sommer i sydvest eller under en paraply.

– Diplom is og andre leverandører av manges favoritt sommer kos is, melder om sviktiende salgstall i hele landet og på talt mer enn 20% sammenlignet med i fjor, som var minst like fuktig som i år.

Fra YR.no meldes det:

MANDAG TIL TORSDAG

Norge og Spitsbergen Et lavtrykk i nord ventes å gi vestavind, byger og forholdsvis kjølig vær i Nord-Norge. Sør i landet er det mulig at en svak høytrykksrygg kortvarig vil gi mindre nedbør, lengre perioder med sol og litt høyere dagtemperatur. Et nytt lavtrykk kommer inn fra vest sist i perioden.

Og slik går altså sommeren 2012…

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tenker du over risikoen ved å spise norsk mat? Det bør du!

Tenker du over risikoen ved å spise norsk mat? Det bør du! Det blir stadig avdekket avvik på hva norsk...

Psykisk syke tar sine liv i påvente av å få behandling

Hva gjør oss mørke og dystre til sinns? Hva er det som gjør at vi tenker negativt og ser negativt...

Lukk