Kan nok penger bety alt for deg? Hva skal til for at du blir lykkelig? Nok penger, kanskje? Mange rike som blir spurt, svarer ofte at pengene ikke er motivasjonen for å tjene dem.

Men alle vet at nok penger gir endeløs frihet, og at det å være blakk er både dyrt og slitsomt.

Lest? Casino for idioter

Noen vil påstå at penger er roten til alt vondt, og et nødvendig onde.

Andre vil se at penger er veien til det perfekte liv, men i realiteten er pengene, rent fysisk, på vei bort fra samfunnet slik vi kjenner det. Hos en rekke hoteller i Skandinavia opplever du et kontantfritt miljø, altså at du ikke får betalt med kontanter og er tvunget til å bruke bank- eller kredittkort.

Selvsagt vil penger overleve som betalingsmiddel en stund til, men også pengene har fått konkurranse. Bitcoins er en digital valuta, som er et godt kjent betalingsmiddel i en rekke land.

Til forskjell fra de fleste andre valutaer avhenger ikke Bitcoin av noen sentral utsteder. Bitcoin bruker en distribuert database spredt ut over noder i et peer-to-peer-nettverk til å loggføre transaksjoner, og bruker kryptografi for å tilby grunnleggende sikkerhetsfunksjoner, som å forsikre at bitcoins bare kan brukes av personen som eier dem, og aldri mer enn én gang.

Wikipedia.org

Kan nok penger bety alt for deg?
Nye norske 200-sedler Foto: NRK.no

De aller fleste av oss kjenner litt på det den dagen feriepengene utbetales, eller de etterlengtede skattepengene kommer – for ikke å snakke om den digre lønna vi får utbetalt i desember … som det trekkes bare halv skatt av. Endelig er vi litt rikere enn ellers. Kjenner du deg igjen?

Kan nok penger bety alt for deg?

Kanskje er det slik for de som har usannsynlig mye penger, at man til slutt slutter å tenke på de. Tror du de styrtrike lever bekymringsfrie liv? Neppe, men de har andre utfordringer enn penger, og det må være en utrolig deilige tanke, tenker vi kanskje, vi vanlige dødelige med normalinntekt. Å slippe å bekymre oss for hva vi har råd til og ikke, må jo være toppen av lykke.

Lest? Svindlet på nettet? Ikke du vel?

For det er en stor fordel med nok penger – nemlig friheten til å velge hva du skal bruke tiden din og pengene på. Med nok penger kan du  gjøre det du måtte begjære. Reise, investere, og foredle verdiene slik du mener passer seg. Ja, for du er klar over at de aller rikeste gir bort deler av formuen sin til organisasjoner, foreninger, politiske partier eller starter egne fond? Kanskje er det det som gir de rike motivasjonen til å fortsette, og dermed blir enda litt rikere?

For Ola og Kari Nordmann, som forøvrig har bedre økonomi enn de fleste i verden, handler det om trygghet. Makte å betale huslån, strømregningen og forsikringer, samt andre faste utgifter – og å ha nok penger igjen til mat og kanskje litt reising.

Dessverre er det ikke alle i Norge som har nok. Fattigdom eksisterer i aller høyeste grad, også i Norge. Verken den forrige eller den sittende regjeringen har gjort nok for å bekjempe fattigdom, faktum er at forskjellen på fattig og rik blir større. Og for de som har lite, gjelder det å få endene til å møtes gjennom frivillige og offentlig støtte.

For å kunne få en bedre økonomi, gjelder det å ta kloke valg så tidlig som mulig i livet. Da bør man spare penger man får inn, kutte kostnader, og ikke bruke mer penger enn strengt tatt nødvendig. Har man disiplin på forbruket, vil det før eller siden skape et overskudd – forutsetningen er at det kommer penger inn. Bryr du deg ikke om hva pengene går til, men skalter og valter som du vil, er det tomt før du vet ordet av det.

De rike som blir spurt om hvordan de tjente så mye penger svarte de forskjellig, men noen fellestrekk finnes. Det handler om å ta litt risiko, det handler om å investere og det er ofte fond, eiendom og aksjer som er den røde tråden. De siste femti år, har det lønnes seg å investere i hus, hytte og leiligheter – for ikke å snakke om hele bygårder. Fordi prisene på bolig har økt i samme periode.

Skal man bli rik i Norge, må man altså sette seg hårete mål og være villig til å tape litt penger, for å få enda mer i inntekt. Eller man kan ta den utdanningen som skal til for å tjene mye penger.

En gjennomsnitts inntekt nærmer seg 600.000 per år, i bruttoinntekt.

Hva betyr nok penger for deg?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Svindlet på nettet? Ikke du vel?

Svindlet på nettet? Ikke du vel? Du møter en hyggelig og kjekk mann via internett, på en god og velkjent...

Lukk