Nora Mørk har sex-appell – ifølge VG, som dekket håndball EM i Kroatia og Ungarn. Norges største avis lot håndballen ligge, enda Norge skulle møte Sverige i semifinalen, året var 2014, avisen fokuserte på kvinnenes utseende. En vanlig dag på jobben for norske journalister.

Dette var åpenbart lenge før vi fikk metoo-bølgen fossende inn over oss.

At Norges største avis ligner mer og mer på Se & Hør, har vi visst lenge, men denne artikkelen, som er skrevet av journalisten, Sverre N. S. Hagen, kunne aldri ha stått på trykk etter metoo. Det hadde blitt lurveleven. I desember 2014, kunne man lese at Nora Mørk, var på listen over de spillerne med mest sex-appell. Det stemte sikkert, men fy flate for et feil fokus da, Verdens Gang.

Ja da, Nora Mørk er flott hun, det har vi stadfestet selv også, en rekke ganger, men det er forskjell på en snuskete blogg og en seriøs stor avis, som skal fokusere på viktigere ting enn sex-appellen til svenske, danske og norske håndball-kvinner. Burde de ikke holdt seg til miljø, politikk, krig og fred og sånn, og heller la oss bloggere, som fritt kan skrive om både kvinners sex-appell og sprutorgasme, uten å få trøbbel for det?

Nora Mørk har sex-appell – ifølge VG!
håndball-kvinner på Pixabay

VG må stå fritt til å trykke hva de selv kan stå inne for, men tidene har forandret seg, samfunnet er i stadig endring. Dessverre må vi innrømme, vi reagerte nok ikke, den gangen vi kunne lese at, Nora Mørk, verdens kanskje beste håndballspiller – var på listen over kvinner med mest sex-appell. I dag, fem år senere, snakker vi knapt om sex, ei heller om kvinners utseende, i hvert fall ikke kvinners sex-appell.

Etter metoo, skjedde det noe. Ikke bare med VG, men med menn.

Sett i lys av ringvirkningene etter metoo, var det jævlig på tide, at menn som trodde de kunne bruke sin stilling, integritet og makt til å tafse, voldta og undertrykke kvinner, ble stilt til ansvar for sine handlinger. Endelig med ble mektige, Harvey Weinstein og hans like – avslørt. Både i TV2 og en hel haug med politiske partier, og sikkert i VG også, ble det ryddet skikkelig opp. Mannsgrisene, de som ikke kunne respektere kvinnelige kolleger, for å være kvinner, ble endelig fjernet.

Dessverre er det nok mange kvinner som fortsatt går rundt og har hemmeligheter som slett ikke tåler dagens lys, der konsekvensene for en metoo-avsløring blir for voldsom. Både for kvinnen selv, men også for mannen med de lange fingrene.

Vi trenger strengt tatt ikke artikler som den VG skrev i desember 2014, enda den var uskyldig nok og ment humoristisk. Det bør ikke lages saker som setter fokus kun på kvinners utseende, på bekostning av kvinners yrker. Nora Mørk er endelig tilbake i håndball-hallen etter massive skadeavbrekk, hun er i lykkelige omgivelser med sin nye kjæreste, Martin Ylven, ifølge TV2.

At Nora Mørk har sex-apell ifølge VG, kunne ikke ha stått på trykk i dag, fordi avisene og media forøvrig har endret kurs.

På desken i landet avsier sitter det redaktører som er livredde for å havne i den belastende klemma som metoo-skandalen jo var. Et slikt stempel, om det er berettiget nok, vil vedvare i lang tid, skjønt den kan knuse mennesker involvert eller bedrifter som rammes av det. Derfor ser man heller ikke overskrifter som går på kvinners utseende, like ofte som før.

Da private bilder kom på avveie, fikk Nora nok, og gikk ut i media og fordømte ekskjæresten spesielt, håndball venner og menn generelt, med at det slett ikke var greit, å dele hennes private bilder. Enig med Nora, det var jævlig dårlig gjort.

I artikkelen fra Norge største avis og nettavis, var det ikke bare Nora som ble fokusert på hva utseende angår. Svenske Isabelle Gulldén og Johanna Wiberg var også med på listen over kvinnelige håndballspillere med sex-appell. Det fikk Wiberg til å gå i taket, fordi hun mente det var feil fokus og ville aldri ha skjedd med herre-håndballspillere.

Ulempen med metoo-kampanjen, som fortsatt pågår, er at menn i alle aldre ikke helt sikkert vet hvor grensen går. Yngre menn er redd for å flørte, voksne menn er redd for stemplet, gammel gris og vanlige, kåte oppegående menn, lar være å gi komplimenter fordi det kan bli oppfattet feil. Norske staute kvinner, som ønsker kontakt, både fysisk og mentalt, er kanskje litt lei seg for at det er blitt slik også. Kvinner vil jo ha kontakt med menn, men på de riktige premissene.

Det gagner svært få, at avstanden mellom ærlige menn og kjærlige kvinner forblir store grunnet misforståelser og frykten for å forulempe den andre.

For Nora Mørk, håper vi hun for en strålende vår uten flere skader, med Norges tøffest ishockeyspiller ved sin side. Brått har avisene fått et nytt kjendispar å skrive om, hvor Petter og Vendela får konkurranse. Det bør gi grunnlag for å la metoo-fenomenet hvile.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nytt utseende, samme blogg-innhold!

Nytt utseende, samme blogg-innhold på Vargas12.com som har gjennom de siste ukene fått en omfattende ansiktsløftning, som har gjort utseende...

Lukk