Nora Mørk (22) var en ung og lovende håndballspiller som spilte for Bækkelaget i ungdomstiden, hun hadde alle forutsetninger for å bli blant de aller beste. Så kom skadene. I mer enn tre år har hun kjempet seg tilbake. Nå spiller Nora for Norge i VM, hun spiller i  Larvik og er bedre enn noen gang. 

– I sin debutsesong for verdens beste klubblag markerte den flotte Oslo-jenta seg kraftig. Hun smelte inn hele 151 mål på 21 kamper og havnet på andre plass på toppscorerlista i sesongen 2009/ 2010. Nora Mørk kan være en av de viktigste spillerne for trener Thorir og for Norge i VM som nå spilles i Serbia.

Mot Spania i første kamp var det nettopp Nora Mørk og verdens beste keeper, Katrine Lunde som markerte seg i positiv retning. Lunde stengte buret og Mørk satte 8 mål bak den spanske keeperen, og vips er Norges mest populære landslag i rute i håndball VM.

– Et mesterskap så stort som et VM krever enormt mye av hver enkelt spiller, av trener team og av støtteapparat. Mange av de spillerne som fortsatt er med i troppen har opplevd dette en rekke ganger. Den rutinen de eldste jentene har fra tidligere mesterskap kan være det som vipper mesterskapet Norges vei.

Vi nordmenn er ekstremt bortskjemte med medaljer i EM og VM for jenter i håndball. Mange går og venter på finale der Norge skal vinne lett, aller helst over Sverige (deltar ikke i år) eller Danmark. Så dominerende gode er vi dessverre ikke lengre. Norge kan komme langt i VM, også til en finale, men det er svært mange gode landslag som skal slås først.

Montenegro, Frankrike, Brasil og arrangør-landet Serbia kan alle vinne dette VM. Norge er også med blant favorittene, men ikke bestill noen finalebilletter i den tro at Norge allerede er klare.

Nora Mørk og hennes lagspillere har en viktig joker i ermet i form av sin fans. Ingen landslag i Norge har ivrigere fans enn kvinnelandslaget i håndball. «Håndballens venner» er et rødt hav av kvinner og menn i alle aldre med , bjeller og trommer som lager et fantastisk liv i hvert eneste mesterskap.

For veldig mange nordmenn som elsker håndball, er et mesterskap på TV like viktig som all annen juleforberedelse. Måtte Norge vinne igjen!

Norge skal spille følgende kamper i innledende runde:

9.desember mot Argentina,
10.desember mot Paraguay,
12.desember mot Angola,
13.desember mot Polen,

Vinner Norge sin  gruppe blir det antatt svakere motstand i kommende sluttspillkamp. Blir Norge nr. 2 i sin gruppe møter de gruppevinneren fra en av de andre gruppene. Alle gruppene kan du se på SerbiaVM2013.com.

Bare så det er nevnt, finalen i VM i håndball i Serbia spilles søndag 22. desember.

 

Foto: Flickr/  lucrezia1984

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sprutorgasme- kinky eller tabu?

Sprutorgasme- kinky eller tabu? Stadig flere kvinner opplever å kunne nyte sin orgasme der de er i stand til å...

Selfie- årets viktigste ord

Selfie- årets viktigste ord. Et "selfie" er et bilde tatt av deg selv som blir publisert på sosiale medier i...

Lukk