Nora Mørks rumpe. Debatten har rast i media, spesielt i sosiale medier som Twitter, Instagram, Facebook og via en rekke blogg-sider. Det startet med at en TV2 journalist poster dette bildet av Nora Mørk på Instagram, så er debatten i gang.

Er det ikke påfallende at EM i håndball skal handle om en av EMs beste spilleres bak-del?

– For all del, rumpa er flott den, men handler det ikke om håndball? Norske kvinner som kaster ball er best i Europa, best i verden og er olympiske mestre. Nylig vant de norske yndlingene EM-gull nummer seks, av syv mulige. Over Spania, en nasjon som er vant til å vinne det meste, med eller uten ball. Spesielt med ball for å være ærlig.

For å sette det i perspektiv.

Nora Mørks rumpe…

Nora Mørks rumpe...

– I Norge er vi drøye fem millioner mennesker, kanskje 100.000 aktive håndball spillere om man er veldig positiv. I Spania er det nær 50 millioner mennesker, og dertil antall aktive håndballspillere. Bragden hos de norske håndballjentene fortjener den fokusen det sportslige resultatet tilsier.

De bør få slippe fokus på pene rumper når de er på sportslig oppdrag for Norge, med flagget på brystet.

– Dessverre er det den eneste norske TV-kanalen med rettigheter til å sende EM-håndball som er skyld i debatten. Noe så malplassert og tarvelig som en “EMs peneste rumpe kåring” ble startet av TV2. Et spark i lysken på alle som driver med håndball og ikke minst et slag i ansiktet på norske håndballjenter som ønsker å ha fokus på sport, langt mer enn kropp.

EM i håndball bør først og fremst handle om nettopp det. Idrett foran kroppsfokus.

Norske håndballstjerner bør få slippe å bli satt i bås, slippe å bli kroppsfiksert via media eller i sosiale medier for spretne rumper, flotte smil og frodige pupper. Det er rett og slett feigt og dårlig gjort for den sportslige bragden de burde ha fått heder og ære for.

– Debatten om kroppsfokus blant unge jenter i Norge blir ikke lettere å takle etter dette EM, nettopp fordi Nora Mørk og hennes lagvenninner får feil fokus via media. Flotte rumper er bra det, men den sportslige satsingen har svært lite med kropp og utseende å gjøre. Feil fokus fra TV2 viser at de har bommet kraftig i år, dessverre.

– I herrehåndballen blir det aldri satt fokus på verken “godtepose” eller spretne rumper, men først og fremst idrett. Slik burde det ha vært i kvinnehåndballen også, selvsagt.

Det bør handle om håndball og de fantastiske resultatene Thorir Hergeirsson og hans jenter klarer å levere år etter år, til det norske folk. Vi vet jo allerede det faktum, det er typisk norsk å være best. Også i håndball for kvinner.

Gratulerer med dagen, fantastiske norske håndballjenter! Tusen takk for eventyrlig underholdning!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
NÅ kommer vinteren!

NÅ kommer vinteren! Snø og kuldegrader vil ramme store deler av landet, til jubel for barna, men til fortvilelse for...

Premier League- Juleprogrammet gir mange svar

Boxing-Day er ikke annet enn fotball og pub for engelsk menn. Den viktigste dagen for mange nordmenn også, som reiser...

Lukk