[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NfQCJ0TnGhc[/youtube]

Hungersnøden i Nord-Koera er så prekær at det har blitt avdekket kannibalisme blant det lukkede landets hardt prøvede innbyggere. Landets gale diktator, president Kim Jong Un er langt mer opptatt av kjernefysisk våpenopprustning enn sine innbyggeres ve og vel. 

– I følge fler internasjonale medier har eksperter på Nord-Korea fortalt grufulle historier om foreldre som blir henrettet, etter å ha blitt avslørt for drap. I ren desperasjon har de tatt livet av egne barn for å få noe å spise.

Grusomheter det nesten er for utrolig til å kunne tro på.

Washington Post skrev i november 2012 om hvor groteske forhold den Nord koreanske befolkningen lever under.

– Det er ingen illusjon om hvor ille regimet er. Illusjonen er i den forstand at vi ikke kan løse det, at vi tror at dette er en uunngåelig krise som ikke kan repareres, eller at vi ikke har noen rett eller evne til å gjøre noe med det.

Hvordan skal man kunne klare å hjelpe så mange mennesker, mange millioner i absolutt ytterste nød?

Omverden ser ut til å ikke ta sjansen på å bry seg.

Kim Jong Un bruker milliarder på våpen Foto: The independent.co.uk

– Verdens verste diktator sørger for å ha mange konsentrasjonsleirer for å ha stål-kontroll på massene. Kim Jong Un, Nord-Koreas ubestridte leder og president, har sagt at han vil prøve å sende atomvåpen mot USA, i første omgang bare prøve-skyting.

Landet i øst er fortsatt på det nivå med infrastruktur som Norge var på 40-tallet. Det finnes nesten ikke biler, nesten ikke mat i de få butikkene som selger næringsmidler. Folket er undertrykket og handlingslammet.

Forholdene har vært ille i mange mange år i Nord-Korea, men slik det er nå har det aldri vært ifølge eksperter som har kontakter på innsiden av det lukkede landet.

En historie fra virkeligheten forteller om en eldre mann som ble arrestert for å ha gravd opp sitt barnebarn fra graven, i mangel på mat…

Historier man må klype seg i armen for å fatte kan være mulig! Er forholdene i et land så langt unna Norge noe du klarer å ta innover deg, eller bryr du deg ikke om hva som skjer utenfor Norge?

Kun tøffe sanksjoner og et internasjonalt politisk press på høyeste nivå, kan få despoten til å snu sin egen galskap.

Kilde: Independent.co.uk

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vida Lill og Stian i nye roller i Paradise Hotel

Vida Lill Gausmel Berge (22) og Stian Thorbjørnsen (30) var svært sentral i tidligere episoder av Norges mest populære reality-serie....

La Liga i Spania ikke verdens beste?

Alt tyder på at Real Madrid og Barcelonas hegemoni og suverenitet vil vare lenge ennå. I La Liga er det bare...

Lukk