Kim Jong Un, muligens 28 år, kanskje noen og tredve. Det er det få som vet som vet helt sikkert. Ryktene sier at han også skal ha en søster, hun finnes det ikke en gang et bilde av.

En gutt i mannskropp som er født til å lede verdens mest lukkede land. Et land der innbyggerne lever på et absolutt minimum i alle av ordets betydning.

Kim Jong Un er den yngste av Kim Jong-ils tre sønner, og farens foretrukne etterfølger. Hans mor var Ko Yong-hui, Kim Jong-ils tredje kone og den han angivelig likte best, ifølge BBC. Hun døde i 2004.

I følge ryktene skal Kim Jong Un verdens beste svømmer, han skal også være best i sjakk og i golf. Det er heller ikke satt av noe til fantasien på hvor mange damer den unge lederen skal ha lagt ned.

I  hovedstaden Pyongyang venter man i spenning på hvilke grep den nye lederen tar, og om det vil gi forandringer til et sulten og slaget folk. Dessverre er det lite håp om bedringer.

Landet har 24 millioner innbyggere. Ingen kan forlate landet, skal noen reise lengre distanser innenlands så kreves det spesiell tillatelse.

Ingen Internett tilgang, ingen kino, alt styres av det harde militære regimet. Det nordkoreanske folket er fanger i eget land.

Hans far, Kim Jong Il døde 17. desember og dermed var makten hans. En makt verden er nervøs for hva kan føre til. Det er ingen hemmelighet at Nord- Korea har atomvåpen, og er truende til å bruke disse om de føler for det.

Da Sovjetunionen falt forsvant Nord-Koreas tilgang til billig olje og råvarer. Fabrikkene stanset og kollektivbrukene kollapset. Sulten ble verre, mens regimet kjørte utenlandske hjelpeorganisasjoner ut av landet og brukte penger på å utvikle kjernefysiske våpen i stedet for mat til folket.

Avhoppere har fortalt den amerikanske journalisten Barbara Demick hvordan folk pleide å dø om natten i sine senger. Eller om dagen, i fabrikkene. Barn falt over pultene. Det antas at tre millionerbarn, kvinner og menn kan ha dødd.
De siste ti årene har situasjonen vært mindre akutt. Men ifølge FNs målinger, er antallet underernærte barn nå tatt seg opp igjen.

Kvinner og menn, gutter og jenter med kinnben som skjærergjennom huden. I dette landet eksisterer ikke ordet overvekt, ei heller overflod.

Kim Jong Un synes å være landets eneste feit mann.

 Kim Il Sung 1912–1994 Den Store Leder er fortsatt landets president til tross for å være død i 18 år.

Kim Jong Il, Den Kjære Leder, 1942–2011 satte landet i en enormt vanskelig situasjon med sitt ekstreme behov for kontroll, og nektet innbyggerne å dyrke sin egen mat, dette førte til en enorm hungersnød.

 Kim Jong Un, Den Store Arvtaker, (Den respekterte kamerat), født i 1983 eller 1984 skal være et militær geni, antakeligvis har han ikke noen militær erfaring i det hele tatt.

Siden Kim Jong-ils død har nordkoreanske medier anstrengt seg for å idolisere Kim Jong-un på samme måte som de idoliserte faren og farfaren, president og nasjonens grunnlegger Kim Il-sung.

Det spekuleres i om det er andre Kim Jong Un som drar i trådene i det skakk kjørte kommunistiske landet i øst. Trolig er det de eldre familiemedlemmene som lusker i kulissene.

– Noen analytikere mener Nord-Koreas nye leder nå kan komme til å beordre en bevisst provokasjon mot omverdenen, som en atomtest eller rakettprøveskyting, for å befeste sin stilling som sterk militær leder.

Et grelt eksempel på hvordan befolkningen i landet blir behandlet kommer tydelig fram når de snødekte veiene i Nord Korea blir ryddet med håndmakt. Det finnes ikke noen traktorer, eller snøplog av noe slag.

Vi kjenner vår egen historie. Vi vet at verdenssamfunnet ikke godtar tortur, undertrykkelse og diktatur. Det har Midtøstens ledere får føle under siste års mange revolusjoner.

Tanken på at FN, USA eller det nordkoreanske folket skal tørre å gjøre noe med det sittende militære regimet i Nord Korea et fraværende. Et opprør internt i landet vil kunne føre til massemord verden aldri før har vært vitne til.

Helt utelukket er det også at verdenssamfunnet forøvrig skal foreta seg noe da konsekvensene er en tredje verdenskrig ingen kan klare å forstå utfallet av.

Kim Jong-Un rasler kraftig med sablene og advarer med et motangrep dersom den planlagte militærøvelsen i Sør-Korea blir gjennomført.

– Militærøvelsen skal etter planen gjennomføres mandag, og er et samarbeid mellom Sør-Korea og USA. Selv om de to landene har forsikret om at øvelsene har forsvarsformål, mener Nord-Korea at det er snakk om invasjonsøvelse, skriver nyhetsbyrået AP.

Det kan være nok for den nye lederen, å bli så provosert av en militærøvelse at han selv velger å bruke skarp ammunisjon. Da er helvete løs.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Redaktøren bak galskapens Manifest vil lyve seg gjennom historiens største rettssak

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qIMRyRu-Mqw&skipcontrinter=1[/youtube] De fleste husker hvor de var da meldingene kom. Det var fellesferie og fritid for de fleste. Da smalt...

Jeg er omvendt og forelsket, hun heter iMac

  Jeg kutter i disse dager uten den gode gamle PC´n med en iMac.  Det et hovedsaklig fordi jeg er...

Lukk