Beregninger gjort av de som har greie på slikt mener å vite at det vil dø 30% flere på norske veier i 2014 sammenligner med i fjor. Kan du være den neste? Kanskje den mest bortkastede måte å miste livet på, i en trafikkulykke. Det kan unngås. 

– Nok en person mistet livet på veien denne helgen. I Askøy, på riksvei 555 mistet mannen kontrollen på sitt kjøretøy og kjørte i veggen på en sykkel-undergang. Allerede så langt i år er 80 personer drept i trafikken, tallet kan bli det dobbelte om ulykkene fortsetter. Nå går det nesten ikke en eneste dag uten at en eller flere omkommer bak rattet på bil eller motorsykkel.

Dessverre er det bare snakk om tid før en ny og alvorlig ulykke inntreffer.

– Akkurat nå når denne artikkelen blir til, tikker det inn en ny melding om en alvorlig ulykke. En MC-fører er kritisk skadd etter en ulykke ved Rissa i Sør- Trønderlag. Her må noe gjøres og det så raskt som mulig. Norske veier er ikke av de beste, men det er du som sjåfør som skal kjøre etter de rådende forhold. Enten du kjører motorsykkel eller bil.

5333374687_c682a63efa.jpg

Du har helt sikkert sett skrekk-eksemplene du også. Kvinner og menn, unge og gamle som sitter og skriver eller leser på sin smart-telefon, bak rattet. Har ikke folk livet kjært? Er de virkelig ikke klar over konsekvensene hvis man krasjer i en front mot front kollisjon?

Her burde Vegvesenet kjørt skremselspropaganda for å vekke flest mulig idioter på veien. 190 mennesker mistet livet i 2013, det var 45 flere enn året før. Fortsetter den stigningen vil vi være tilbake på 80-talls nivå innen 2020.

Bilene blir tryggere, veiene blir bedre og bredere, men vi har det for travelt, vi er mer ukonsentrerte, mer uopplagte, mer påvirket av medikamenter og farten øker.  Vi er opptatt av sosiale medier og hva som skjer på telefon i trafikken. Dessverre finner politi- og ambulansepersonell smart-telefonen ved siden av stadig flere hardt skadde og drepte mennesker, i bilvrak rundt om på- eller utenfor norske veier etter ulykker.

– Tallet på front mot front-kollisjoner har økt med 70% bare det siste året. Statens Vegvesen frykter en av de verste ulykkes-somrene noen gang. Bare i juni i år ble 15 mennesker drept på norske veier. Legg vekk telefonen slik at du på ingen måte kan få tak i den når du sitter bak rattet. Da øker du sjansen for at ikke også du havner i denne økende statistikken.

Dessverre er det veldig mange som ikke har forståelsen av hvilke krefter som ligger til grunn når en bil er i bevegelse. Du kan bli drept bak rattet i en bil i 50 km/t om du treffer noen andre kjøretøy, front mot front.

Vil du dø?

– Da kan du jo bare sette bind foran øynene og ta deg en tur ut i trafikken, det blir akkurat det samme som om du sitter å taster på telefonen når bilen er i bevegelse. Du har ikke livet ditt kjært om du er så komplett idiot at du velger å sette deg selv og andre i fare på den måten. Straffen for å fikle med telefon bak rattet i trafikken, burde ha vært minimum 6 måneders betinget fengsel om man blir tatt for en slik forseelse.

– Ulykker vil selvsagt skje så lenge det finnes biler på veiene, men det er faktisk lov å bruke hue. Du har selv ansvaret for å avpasse farten etter forholdene. For hver eneste kilometer i timen du velger å øke over fartsgrensen, jo mer øker prosent for en ulykke der ingen kan vite utfallet om du overlever eller blir drept.

Er det virkelig verdt det? Å dø på veien i et brøkdel av et sekund, eller havne i en rullestol, lam fra brystet og ned- resten av livet?

LEGG VEKK TELEFONEN NÅR DU KJØRER BIL- FOR DIN EGEN SKYLD!

 

 

Kilde: Vegvesen.no

Foto: Flickr/ Peter Aaroe

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VM i Brasil – Kun 4 lag igjen!

VM i Brasil er allerede kåret til tidenes VM. De fleste er enige i det, men brasilianerne er nok ikke...

Spagetti Bolognese blir aldri det samme igjen!

Spagetti Bolognese blir aldri det samme igjen! Du trenger først og fremst god tid, så skal du smelle sammen en...

Lukk