– Kan du huske dine første engelske strofer? «I am a norwegian girl, this is a chair, how do you do?». Mange nordmenn er anglofile, altså elsker alt som har med England å gjøre. Engelsk kultur, språk, idrett, film og dialekter.   Mange er spesielt opptatt av engelsk fotball og kan huske Wolverhampton- Sunderland som den første tippekamp i sort hvit TV i 1969. Wolves vant 1-0 og siden har det selvsagt vært Wolves i tykt og tynt, verdens deiligste fotballklubb. Og den er engelsk, selvfølgelig. Klubben var en av de første som ble stiftet i 1887.

– Norsk skole har alltid hatt det engelske språket på agendaen. I hvertfall i moderne tid. Nordmenn reiser ofte og mye til «ball-øya», enten for shopping, fotball eller  «sightseeing». Og når det kommer til språket så er vi nordmenn blant de beste i verden til å bruke World Wide Web også. Internettet er vår beste venn, og to millioner nordmenn er på Facebook. Mye av nettbruken går på engelsk.

Foto: Aftonbladet.se

– Å være i England er som å komme hjem, hjem til sitt kjære favorittlag, favorittpuben, favoritt venner man har alt til felles med, og ikke minst kjenne atmosfæren man kun får i de brosteins belagte gatene, gatekjøkkenene som lukter alt fra kebab til fish and chips. Og kanskje det aller viktigste. Språket. Det engelske språket som vi nordmenn elsker å flette inn i vårt eget trauste norsk språk. «I love you!» og  «Two pint´s of lager please». For ikke snakke om alle stygg-ord som kommer fra det engelske språket, som vi nordmenn har trykket til vårt bryst. «Piss off!»

– For engelskmennene selv så er det svært bemerkelsesverdig at vi nordmenn er så glad i øya deres. De kan nesten ikke forstå det, men vi nordmenn er populære i England, og det kan være fordi det  har blitt levert endel brukbare fotballspillere til de engelske lagene. Fotball er som kjent religion i England.  Og derfor er de fleste nordmenn hjertelig velkomne. At vi formelig tømmer pubene deres for øl gjør heller ikke noe.

– Vi nordmenn kan kursen på det britiske pund sammenliknet med norske kroner for hver dag det er endringer, og i skrivende øyeblikk er England et handle mekka. Pundet er rekordlavt, som gjør at du med norske penger får ekstra mye pr kr. Det kan det være smart å huske på om du handler på Internett, for det gjør jo vi i ett sett her i landet.

Små rike nasjoner som bruker tid på barns utdanning der også foreldrene har høyere utdanning, er best i engelsk. Her kommer Norge på topp. Det høye utdannelsesnivået blandt land i Nord Europa er den direkte årsaken til at engelsk muntlig og skriftlig er svært godt.

Norsk ungdom ser på gode engelsk kunnskaper som et springbrett til en høyere utdanning på andre kontinent, og bruker derfor USA eller England som en del av studietiden, og oppholder seg derfor i de landene for å lære språket enda bedre.

Har du aldri vært i England, så bør du benytte sjansen denne sommeren, det er langt flere grunner til å reise enn å la være.

Du kan jo se på det forestående prinsebryllupet, århundrets bryllup er det kalt, prins William får sin Kate lørdag 29.april

Enda en god grunn til å elske England…

/2011/03/arhundrets-bryllup-29-april-2011/

Goodbye for now.

Vargas

 

 

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10083802

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tenk positivt og du får leve lenge

  Er du allerede en grinete, negativ vriompeis er det mye som taler for at du ikke blir så gammel...

Den perfekte daten

  Er det lenge siden du som singel har vært på date? Kan du huske når du møtte din kjæreste...

Lukk